Skip to main content
Inschrijven in de gemeente Tilburg

Als je naar Tilburg verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Een verhuizing doorgeven kan vanaf 30 dagen voor de verhuizing of tot 5 dagen erna. Geef je het later door? Dan wordt de dag van doorgeven de verhuisdatum. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Hoe inschrijven bij de gemeente Tilburg?

Het inschrijven bij de gemeente kan online, schriftelijk of door een afspraak te maken bij de gemeente. Online inschrijven bij de gemeente Tilburg kan met behulp van je DigiD. Wil je persoonlijk inschrijven bij een van de gemeente Tilburg? Dan moet je een afspraak te maken om langs te komen.

Wat heb je nodig om je in te schrijven?

Als je je gaat inschrijven bij de gemeente Tilburg heb je de volgende dingen nodig:

  • Identiteitsbewijs
  • Een bewijs van bewoning (bijvoorbeeld een koopcontract, huurcontract of bij antikraak een gebruikersovereenkomst)

Meer details vind je op de website van gemeente Tilburg.

Wat moet je doen als je gaat verhuizen?

Als jij je hebt ingeschreven bij de gemeente Tilburg, dan komt dit in de Basisregistratie Personen (BRP). Uit deze database halen overheidsinstanties jouw gegevens. Hierdoor hoef jij je adres niet apart te wijzigen bij organisaties als DUO, je zorgverzekering en meestal ook de hogeschool of universiteit. Als je op een ander adres de correspondentie van je hogeschool of universiteit wil ontvangen, kun je dit wijzigen in Studielink. Geef je nieuwe adres ook door aan andere relevante organisaties zoals de bank, telefoonprovider en webshops waar je vaak bestelt.

Kamer vinden in Tilburg

Ben je nog op zoek naar een kamer in Tilburg? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de nieuwste kamers in je mailbox!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.