Skip to main content
Gemeente Tilburg

Wil jij je inschrijven als inwoner, een nieuw rijbewijs of paspoort aanvragen? Dan moet je bij de gemeente Tilburg zijn. Hier vind je een overzicht van waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je nog meer bij de gemeente terecht kan.

Hoe schrijf ik me in bij de gemeente Tilburg?

Ga je in Tilburg wonen tijdens je studententijd? Dan moet jij je inschrijven als bewoner van de stad. Je kunt je verhuizing online doorgeven. Wil je liever persoonlijk je verhuizing doorgeven? Dan kun je een afspraak maken bij het gemeentehuis van Tilburg.

Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. (Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitskaart of paspoort vraag je ook makkelijk aan via de gemeente).
  • Een bewijs van bewoning, zoals een koopakte of huurovereenkomst.
  • Ga je bij iemand inwonen? Dan heb je een toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner nodig en een kopie van zijn of haar legitimatiebewijs.
  • Bij antikraak: een getekende gebruikersovereenkomst.

Als je bent ingeschreven, wordt dit automatisch doorgegeven aan je oude gemeente. Je hoeft je hier dus niet apart uit te schrijven.

Melding maken bij de gemeente

De gemeente Tilburg stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantaarnpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Of wil je bezwaar maken op een parkeerboete? Meld je klacht of melding online. Je verzoek wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen.

De gemeente Tilburg bezoeken

Je moet altijd een afspraak maken, voordat je langsgaat bij de gemeente. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken via de website van de gemeente Tilburg. Houd je DigiD bij de hand als je een afspraak wilt maken, deze heb je nodig bij het online loket. 

Heb je meer vragen aan de gemeente Tilburg? Dan kun je altijd even bellen!

Contactgegevens gemeente Tilburg

Stadhuisplein 128
5038 TC Tilburg

www.tilburg.nl

Het telefoonnummer van de gemeente Tilburg is: 14 013.
Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen of Skypen op: +31 13 542 8494.
De gemeente is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur.

Langskomen kan alleen op afspraak.

Tip: je kunt de gemeente Tilburg ook via de social media kanalen Twitter en Facebook bereiken.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.