Skip to main content
De leukste studentenwijken in Tilburg

Je wil tijdens je studententijd in Tilburg wonen: goed idee! Tilburg is een gezellige stad, maar je moet wel weten welke buurten leuk zijn voor studenten. Wij zetten daarom de leukste studentenwijken in Tilburg op een rijtje!

Binnenstad (centrum)

Dit is een van de leukste studentenwijken in Tilburg! Je kan letterlijk naar huis kruipen na het uitgaan en de meeste studentenverenigingen zijn hier ook gevestigd. Naast alle winkels die te vinden zijn in het centrum, woon je ook heel dicht bij alle fastfoodtenten. Even een keer geen zin om te koken en is Thuisbezorgd een te dure optie? Stap je deur uit en sta binnen vijf minuten binnen bij je favoriete eettentje. Heb je ook nog een korte wandeling gemaakt, voordat je jezelf volstopt met eten ;). Vanuit het centrum is het naar de universiteit een klein kwartiertje fietsen en naar de hogescholen minder dan 10 minuten.

De Korvel

Vind jij het fijn om alle voorzieningen lekker dichtbij te hebben? Dan is deze wijk erg geschikt voor jou. In deze wijk vind je veel buitenlandse eettentjes, nachtwinkels, een Albert Heijn en een Nettorama op loopafstand. Handig als je graag zo min mogelijk moeite stopt in je avondmaaltijd. Er zijn dan ook veel studentenhuizen gevestigd in deze wijk. Ook woon je tussen het centrum en Stappegoor in, waar veel studiegebouwen en sportgelegenheden zijn. Naar de universiteit is het iets meer dan ongeveer een kwartier fietsen, maar naar de hogescholen minder dan 10 minuten.

Het Dwaalgebied

Iedereen die van hippe winkeltjes en cafeetjes houdt, zit in het Dwaalgebied helemaal goed. Sommige mensen zien Tilburg als de ‘lelijke’ textielstad, maar in deze wijk geldt dat totaal niet! In het Dwaalgebied kun je vooral heerlijk rondstruinen en op elke hoek wel een lekker kopje koffie drinken. Je vindt er allerlei leuke zaakjes, van creatieve decorwinkeltjes tot knusse restaurantjes, zonder dat je naar de drukke binnenstad hoeft te gaan. Je zit ook zo bij alle onderwijsinstellingen. Op de fiets doe je er tussen de 10 en 15 minuten over.

Spoorzone

Deze wijk is aan het groeien en heeft al een aantal hippe hotspots om te ontdekken. De nieuwe bibliotheek LocHal bijvoorbeeld, is onlangs geopend in de Spoorzone. Ook vind je hier het geliefde Deprez gebouw. Dit is een ruimte die speciaal gemaakt is voor studenten om te studeren, geheel gratis. Bij Raw kun je heerlijk eten en er worden bij cultuurfabriek Hall of Fame regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Nog een voordeel: voor een student is er natuurlijk niets handiger dan dicht bij het station wonen. Vanuit Spoorzone is het naar de hogescholen en universiteiten ongeveer 10 minuten fietsen.

Wilhelminapark

Helaas zijn maar weinig studentenhuizen voorzien van een tuin, dus het is heerlijk om dicht bij het Wilhelminapark te wonen als student. In de zomer kun je hier lekker zonnebaden of picknicken. Met een aantal supermarkten in de buurt is het een makkie om op een zonnige dag wat vrienden op te trommelen voor een drankje in het park. In de wintermaanden ziet het er juist weer magisch mooi uit wanneer Tilburg besneeuwd is. Naar de hogescholen en universiteiten is het 10 tot 15 minuten fietsen vanaf Wilhelminapark.

Het Zand

Dit is een wijk die ongeveer 20 minuten fietsen van het centrum is, maar door de Westermarkt vergeet je waarschijnlijk dat er een centrum in de binnenstad is. De Westermarkt heeft namelijk een eigen winkelcentrum waar verschillende winkels te vinden zijn. Kruidvat, Albert Heijn, Jumbo, Jamin, Bruna en ga zo maar door. Elke donderdagochtend is er van 08:00-12:00 uur een markt waar je heel goedkoop fruit, groente en andere lekkernijen kunt krijgen. Het station Tilburg Universiteit is ook super dichtbij waardoor je je snel kunt verplaatsen en binnen 3 minuten op Tilburg Centraal bent. Vanuit het Zand is het maar 5 minuten fietsen naar Avans Hogeschool en naar de universiteit is het ongeveer 10 minuten fietsen. Naar Fontys op Campus Stappegoor is het 20 minuten fietsen, dus houd hier rekening mee als je aan Fontys studeert!

Kamer in Tilburg vinden

Nu je weet wat de leukste studentenwijken in Tilburg zijn, kan de zoektocht naar een kamer beginnen. Op de pagina zoektips voor een kamer in Tilburg vind je handige tips en tricks om een leuke kamer te vinden. Op onderstaande websites staan ook regelmatig kamers in Tilburg:

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.