Skip to main content
TilburgStudentenstad.nl Header

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden. Veel studenten gaan daarom ook op kamers in Tilburg. Wil of ga jij ook in Tilburg wonen? Je vindt hieronder alle informatie die je nodig hebt over wonen in Tilburg!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Tilburg? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Tilburg

Tilburg is een echte studentenstad met veel studentenkamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Zoektips voor een kamer in Tilburg

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Tilburg. Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Tilburg te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Tilburg

Antikraak wonen in Tilburg kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op vaak unieke locaties! Flexibiliteit is wel belangrijk bij antikraak wonen. Lees hier meer!

De leukste studentenwijken in Tilburg

Tilburg is een gezellige stad, maar je moet wel weten welke buurten leuk zijn voor studenten. Wij zetten daarom de leukste studentenwijken in Tilburg op een rijtje!

Woonruimte in Tilburg

Voor je op kamers gaat in Tilburg is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Inschrijven in de gemeente Tilburg

Als je naar Tilburg verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe jij je inschrijft bij de gemeente en wat je daarvoor nodig hebt.

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Tilburg

Wil je je inschrijven als inwoner, een nieuw rijbewijs of paspoort aanvragen? Dan moet je bij de gemeente Tilburg zijn. Hier een overzicht van de belangrijkste zaken.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.