Skip to main content
TilburgStudentenstad.nl Header
Ontdek Tilburg: culturele hotspots

Ben je het eeuwige stappen en borrelen een beetje beu en wil je Tilburg eens op een andere manier leren kennen? Kijk dan verder dan de Korte Heuvel lang is en ontdek deze culturele hotspots in Tilburg!

Tilburg Textielstad

Zoals je misschien wel weet, was Tilburg vroeger een textielstad. Daar komt ook de geinige carnavalsterm 'kruikenzeikers' vandaan: arbeiders spaarden urine in kruiken om de wol die gemaakt werd in Tilburg later mee te wassen. Als je meer wil leren over het textielverleden van Tilburg, dan is een bezoekje aan het Textielmuseum zeker de moeite waard. Op vertoon van je studentenkaart ben je al voor €3 binnen. Meer een kunstfan? Museum de Pont is een prachtig museum vol hedendaagse kunst. Entree is €7,50 voor studenten. 

Tilburg Theaterstad

Theaterliefhebbers moeten echt een bezoek brengen aan Theaters Tilburg. Met een schouwburg en muziekzaal is er tijdens het cultuurseizoen voor ieder wat wils. Theaters Tilburg bevindt zich midden in het centrum, naast de Hogeschool voor de Kunsten. Op elke voorstelling geldt een jongerenkorting voor bezoekers tot 26 jaar. Soms is deze meteen te zien bij het kopen van tickets. Voor alle voorstellingen geldt dat je op de dag van de voorstelling maar €12,50 voor een kaartje betaalt.

Tilburgse Kermis

Het is groot, luidruchtig en mag niet op deze lijst ontbreken: de Tilburgse Kermis! Dit evenement bestaat al 453(!) jaar en is een heus begrip onder Tilburgers. Tijdens deze feestweek trekken er miljoenen mensen vanuit heel Nederland naar de binnenstad van Tilburg. Als je hier studeert, móet je de kermis dus wel bezocht hebben! Ook wordt Roze Maandag uitbundig gevierd tijden de Tilburgse Kermis. Dit is een evenement voor LHBT'ers en trekt jaarlijks rond de 25.000 bezoekers. Hiermee is dit het grootste LHBT-evenement van Nederland buiten Amsterdam.

Stukafest

Tot slot een stukje studentencultuur: Stukafest! Dit festival wordt door heel Nederland in studentensteden georganiseerd. Door de hele stad worden verschillende optredens gegeven in studentenkamers. Je kunt jezelf aanmelden als act of als zogenaamde kamerhost. Je kunt kaartjes kopen voor verschillende rondes om zo al fietsend of lopend verschillende acts te zien in studentenkamers. Na de laatste ronde wordt het festival afgesloten met een knallend eindfeest.

Trek gekregen na het bezoeken van de culturele hotspots? Check dan ook even onze tips met leuke restaurantjes en barretjes in Tilburg!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.