U bent hier

Gemeente Tilburg

Wil je je inschrijven als inwoner, een nieuw rijbewijs of paspoort aanvragen? Dan moet je bij de gemeente Tilburg zijn. Hier een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je nog meer bij de gemeente terecht kan.

Hoe schrijf ik me in bij de gemeente Tilburg?

Ga je in Tilburg wonen tijdens je studententijd? Dan moet je langs bij de gemeente Tilburg om je in te schrijven als bewoner van de stad. Je kunt een afspraak maken op het bezoekadres van de gemeente Tilburg.

Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. (Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs of paspoort vraag je ook makkelijk aan via de gemeente)
  • Een ondertekend huurcontract
  • Een getekende verklaring van de hoofd- / verhuurder
  • Bij antikraak: een getekende gebruikersovereenkomst

Je kunt ook online je verhuizing melden.

Belangrijk als je gaat verhuizen binnen of naar de gemeente Tilburg

Het is belangrijk dat je je verhuizing op tijd regelt. Ben je te laat met het doorgeven van je verhuizing? Dan heeft dit gevolgen voor het terugbetalen van (huur) toeslagen, parkeervergunning, maar ook voor je studiefinanciering bij DUO. Je moet dan mogelijk een deel van de ontvangen toeslagen terug betalen. Ga je ergens anders studeren en verhuis je naar een andere gemeente? Dan hoef je alleen je verhuizing door te geven aan je nieuwe gemeente. Je nieuwe gemeente zorgt ervoor dat je uitgeschreven wordt bij je oude woonplaats.

Melding maken bij de gemeente

De gemeente Tilburg stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantaarnpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Of wil je bezwaar maken op een parkeerboete? Meld je klacht en of melding online. Je verzoek wordt  zo snel mogelijk in behandeling genomen.

De gemeente Tilburg bezoeken

Het is het makkelijkste als je van tevoren een afspraak maakt voordat je langsgaat bij de gemeente. Dat voorkomt een lange wachttijd. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken via de website van de gemeente Tilburg Houd je digi-D bij de hand als je een afspraak wilt maken, deze heb je nodig bij het online loket. 

Heb je meer vragen aan de gemeente Tilburg? Dan kun je altijd langsgaan of even bellen!

Contactgegevens gemeente Tilburg

Stadhuisplein 128
5038 TC Tilburg

Langskomen kan op afspraak op op maandag, woensdag en vrijdag van 08:00 – 18:00 en op donderdag en dinsdag van 08.00 - 20.00 uur.

Het telefoonnummer van de gemeente Tilburg is: 14 013, Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen of Skypen op: +31 13 542 8494.
De gemeente is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur.

www.tilburg.nl

Tip: je kunt de gemeente Tilburg ook via de social media kanalen Twitter en Facebook bereiken.

 

Lees ook

verhuisdoos hond
Abonneren op