U bent hier

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden. Veel studenten gaan daarom ook op kamers in Tilburg. Wil of ga jij ook in Tilburg wonen? Je vindt hieronder alle informatie die je nodig hebt over wonen in Tilburg!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Tilburg? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven in de gemeente Tilburg

Als je naar Tilburg verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe jij je inschrijft bij de gemeente en wat je daarvoor nodig hebt.

Gemeente Tilburg

Wil je je inschrijven als inwoner, een nieuw rijbewijs of paspoort aanvragen? Dan moet je bij de gemeente Tilburg zijn. Hier een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je nog meer bij de gemeente terecht kan.

Woonruimte in Tilburg

Voor je op kamers gaat in Tilburg is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Antikraak wonen in Tilburg

Antikraak wonen in Tilburg kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op vaak unieke locaties! Zo leer je Tilburg snel kennen. Flexibiliteit is wel belangrijk bij antikraak wonen. Lees hier meer!

Zoektips voor een kamer in Tilburg

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Tilburg. Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Tilburg te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Kamers in Tilburg

Tilburg is een echte studentenstad met veel studentenkamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Tilburg