U bent hier

Reizen tijdens en na je studententijd

Als student gaat er niets boven de vakanties gedurende het hele jaar. Met name de zomervakantie is iets waar wij als studenten verschrikkelijk erg naar uitkijken. Maar je bent een arme student en de meest luxe vakanties en verre reizen zijn niet altijd mogelijk. Toch is er veel meer mogelijk dan je denkt en je kan altijd nog geduldig wachten tot na je studie om een mooie reis te maken. Dit allemaal wordt behandeld op deze pagina om jou te helpen om de mooiste vakantie tijdens je studie en de beste reis na je studie te organiseren.

Op vakantie tijdens je studie

Gedurende het collegejaar kijk je vaak alweer reikhalzend uit naar de vakanties. Op wintersport met de kerstvakantie of de voorjaarsvakantie of naar de zon tijdens de zomervakantie. Het liefst doe je het allemaal maar je moet als arme student een keuze maken. Om jou hierbij te helpen hebben wij voor jou de ideale winter- en zomervakanties op een rijtje gezet.

Goedkoop op wintersport met vrienden

Wil jij met een groep vrienden lekker op wintersport, dan hoeft dit helemaal niet veel geld te kosten. Husk organiseert speciaal voor studenten wintersportreizen. Je betaalt een bedrag en daarmee is alles geregeld. Van vervoer tot aan je skipas, je bent zo in één klap van alles voorzien. Belangrijk is om met een grote groep te gaan want hoe groter de groep des te voordeliger de reis. Je kan voor 369 euro al naar Saalbach Hinterglemm waar je kan skiën in het grootste gebied van Oostenrijk (270 km piste!).

Naar de mooiste plekjes in Europa tijdens de zomer

Het moment is dan eindelijk daar. Je bent afgestudeerd en je bent helemaal klaar met alle verplichtingen van school. Voordat jij aan het werk gaat besluit je eerst een half jaar keihard te gaan werken om vervolgens een mooie en verre reis te gaan maken naar het buitenland. Van Thailand tot Indonesië, alles is mogelijk. Maar heb je er wel over nagedacht wat er allemaal moet worden geregeld, voordat jij met een fijn gevoel op reis kan? De redactie heeft speciaal voor jou de belangrijkste dingen op een rijtje gezet.

Uitschrijven van school en studiefinanciering stopzetten

Als je stopt met studeren dan moet je dit ook aangeven bij Studielink en DUO. Zij moeten op de hoogte zijn dat jij je diploma hebt gehaald en klaar bent met studeren.

OV-chipkaart stopzetten

Iets wat ook moet gebeuren is het stopzetten van je reisproduct. Je gaat dan misschien op reis maar hier gaat de overheid helaas niet aan meebetalen. Om je product stop te zetten ga naar de website van OV-chipkaart.

Verzekeringen afsluiten

Als je op reis gaat is het verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Een lange en verre reis kan altijd onverhoopt problemen opleveren en een goede verzekering hebben is essentieel. Dit kan bijvoorbeeld bij de zorgverzekering waar je bent aangesloten of via je bank.

Woning opzeggen en spullen opslaan

Woon jij nog lekker thuis, dan kan je dit punt uiteraard overslaan! Mocht je op jezelf wonen dan is dit punt zeer belangrijk. Het is namelijk zonde als je drie maanden op reis gaat dat je wel drie maanden moet betalen voor je huisje. Het beste is om het onder te verhuren als dit mag van de huisbaas en als dit niet mag om je huis op te zeggen. Als het laatste het geval is dan moet je ervoor zorgen dat je ergens jouw persoonlijke bezittingen kan opslaan. Dit kan wellicht bij je ouders of desnoods in een opslag box. Deze zijn door heel Nederland voor een laag tarief te huren.

Reis boeken met of zonder reisbureau

Een reis organiseren en boeken van drie maanden is een logistieke taak op zich. Het is daarom niet onverstandig om hierbij hulp in te schakelen. De snelste en eenvoudigste manier is via een reisbureau. Zij zullen jou tot in detail helpen met het plannen en organiseren van jouw reis. Het enige nadeel is het kostenplaatje wat hier aan hangt. Want ja die mensen moeten ook betaald worden. Heb jij toevallig familie of vrienden die ervaring hebben met het plannen van een dergelijke reis dan is dat het goedkopere alternatief.

Je gaat op reis en je neemt mee?

Last but not least, wat ga je allemaal in godsnaam meenemen voor zo'n lange reis. Een van de belangrijkste aspecten is het regelen van een goede backpack. Je kan namelijk niet met een enorme koffer rond gaan trekken. Een goede rugtas waar je veel in kwijt kan is erg belangrijk. Verder moet je rekening houden met het land waar je naartoe gaat en hoe het klimaat daar is. Houdt tot slot altijd rekening met de cultuur van het land. Zorg dat je uit de problemen blijft.

Tot zover alles wat jij moet weten om een heerlijke vakantie te plannen tijdens je studie of die onvergetelijke reis na je studie.  

Lees ook

Abonneren op