U bent hier

Ontdek Tilburg: culturele hotspots

Ben je het eeuwige stappen en borrelen een beetje beu en wil je Tilburg eens op een andere manier leren kennen? Kijk dan verder dan de Korte Heuvel lang is en ontdek deze culturele hotspots in Tilburg!

Tilburg Textielstad

Zoals je misschien wel weet, was Tilburg vroeger een textielstad. Daar komt ook de geinige carnavalsterm 'kruikenzeikers' vandaan: arbeiders spaarden urine in kruiken om de wol die gemaakt werd in Tilburg later mee te wassen. Als je meer wil leren over het textielverleden van Tilburg, dan is een bezoekje aan het Textielmuseum zeker de moeite waard. Op vertoon van je studentenkaart ben je al voor €3 binnen. Meer een kunstfan? Museum de Pont is een prachtig museum vol hedendaagse kunst. Entree is €7,50 voor studenten. 

Tilburg Theaterstad

Theaterliefhebbers moeten echt een bezoek brengen aan Theaters Tilburg. Met een schouwburg en muziekzaal is er tijdens het cultuurseizoen voor ieder wat wils. Theaters Tilburg bevindt zich midden in het centrum, naast de Hogeschool voor de Kunsten. Op elke voorstelling geldt een jongerenkorting voor bezoekers tot 26 jaar. Soms is deze meteen te zien bij het kopen van tickets. Voor alle voorstellingen geldt dat je op de dag van de voorstelling maar €12,50 voor een kaartje betaalt.

Tilburgse Kermis

Het is groot, luidruchtig en mag niet op deze lijst ontbreken: de Tilburgse Kermis! Dit evenement bestaat al 453(!) jaar en is een heus begrip onder Tilburgers. Tijdens deze feestweek trekken er miljoenen mensen vanuit heel Nederland naar de binnenstad van Tilburg. Als je hier studeert, móet je de kermis dus wel bezocht hebben! Ook wordt Roze Maandag uitbundig gevierd tijden de Tilburgse Kermis. Dit is een evenement voor LHBT'ers en trekt jaarlijks rond de 25.000 bezoekers. Hiermee is dit het grootste LHBT-evenement van Nederland buiten Amsterdam.

Stukafest

Tot slot een stukje studentencultuur: Stukafest! Dit festival wordt door heel Nederland in studentensteden georganiseerd. Door de hele stad worden verschillende optredens gegeven in studentenkamers. Je kunt jezelf aanmelden als act of als zogenaamde kamerhost. Je kunt kaartjes kopen voor verschillende rondes om zo al fietsend of lopend verschillende acts te zien in studentenkamers. Na de laatste ronde wordt het festival afgesloten met een knallend eindfeest.

Trek gekregen na het bezoeken van de culturele hotspots? Check dan ook even onze tips met leuke restaurantjes en barretjes in Tilburg!

Lees ook

Abonneren op