U bent hier

Hogescholen in Tilburg

Ben je van plan om je studie in Tilburg te volgen? Dan heb je de keuze uit o.a. een HBO of Universitaire studie. Een HBO studie start je vaak na het afronden van je havo-diploma. Overigens kiezen ook veel scholieren met een vwo-dilploma voor een studie aan het HBO. Met een havo-diploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma is het mogelijk om een opleiding aan een hogeschool te volgen. Kom je van het MBO, lees dan eens onze pagina 'van MBO naar HBO'

Ben je aan twijfelen tussen een studie aan het HBO of de universiteit? Voor toelating op een universiteit heb je andere (extra) diploma's nodig. Wil je hier meer over weten? We publiceerden eerder informatie met de toelatingseisen om te gaan studeren aan een hogeschool of universiteit.

Tip: wil je weten welke hogescholen en opleidingen van Nederland de beste reviews krijgen? De website Intostudies.nl heeft reviews verzameld over de beste hogescholen van Nederland.

Hogeschool Avans

Avans Hogeschool verzorgt hoger beroepsonderwijs in tien interessegebieden. Op negen locaties. In drie steden: Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Avans heeft een levendig netwerk van studenten, docenten, lectoren en professionals.

Hogeschool Fontys

Fontys verzorgt onderwijs en onderzoek en vormt als brede hogeschool de grootste publieke kennisinstelling in Zuid-Nederland. Door onderwijs en onderzoek te verbinden aan innovatieprocessen van de regio en daarbuiten wil Fontys een innovatiemotor van de regio zijn.