U bent hier

Studeren in Tilburg

De basis van je studententijd is het kiezen van een onderwijsinstelling en studie die bij jou past. In Tilburg zijn er diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Tilburg makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet jij al of je lid wordt van een van de Tilburgse studentenverenigingen?

Universiteiten in Tilburg

In Tilburg heb je Tilburg University. Dit is de beste algemene universiteit van Nederland! Tilburg University biedt verschillende bachelor- en masteropleidingen aan.

Hogescholen in Tilburg

In Tilburg heb je twee hogescholen waar je uit kunt kiezen: Fontys, Avans Hogeschool. Met een groot studieaanbod, kun je altijd jouw favoriete studie vinden.

Studentenverenigingen in Tilburg

Ga jij in Tilburg studeren? Dan is het wel zo leuk om volledig in het studentenleven te duiken! Je moet tenslotte van je studietijd wel de mooiste tijd van je leven maken. Tilburg heeft verschillende studentenverenigingen. Wil jij lid worden van een vereniging? Kijk dan hier welke het beste bij jou past! 

Zo werkt afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

Wat is ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je ervoor kiezen om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben wat zaken voor je uitgezocht.

Introductieweek TOP week

Je studententijd in Tilburg start je met de TOP introductieweek. Tijdens deze week leer je je medestudenten kennen, ga je naar de leukste feestjes in Tilburg en maak kennis met studie(genoten). Meer weten?

Waarom studeren in Tilburg

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Tilburg de studentenstad voor jou!

Overstappen van mbo naar hbo

Je bent in het bezit van een mbo-diploma en denkt erover om over te stappen naar het hbo. Kijk voordat je start met een hbo-studie of je recht hebt op een lening bij DUO en regel op tijd de inschrijving. Hoe werkt dat eigenlijk?

Van mbo naar hbo

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het mbo en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie?

Waarom lid worden bij een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Tilburg Studentenstad? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?