← Terug naar overzicht

De mooiste natuurgebieden in Tilburg

Hoewel je als student vooral in de binnenstad te vinden bent, heeft Tilburg ook prachtige natuurgebieden om te ontdekken. Zeker nu we nog wel even beperkt blijven door de coronacrisis, is het een goed idee om de natuur in te gaan voor een frisse neus. Dit zijn mijn favoriete plekjes voor een wandeling of fietstocht!

Het Wandelbos

Het Wandelbos ligt lekker dicht bij het centrum, vlak naast de universiteit. Het is officieel een stadspark, ontworpen door dezelfde architect die ook het Wilhelminapark en het Leijpark heeft ontworpen. Er zijn allerlei leuke plekjes te ontdekken in het bos: van de grote brug over de vijver tot de kinderboerderij inclusief minigolfbaan.

Oude Warande

Mocht je jouw wandeling door het Wandelbos willen verlengen, dan kun je doorlopen naar de Oude Warande. Je loopt dan richting de Reeshof. Dit bos is bijzonder aangelegd, want wanneer je het van boven zou bekijken dan zie je allerlei vierkanten die in het midden samenkomen in een cirkel. Middenin vind je ook het bijzondere pand van Grotto. De perfecte plek voor een koffie of warme choco to-go tijdens je wandeling.

Huis ter Heide

Huis ter Heide is een veelzijdig wandelgebied, waar je naast het bos ook heide en vennen kunt vinden. Je hebt vanaf dit gebied prachtig uitzicht op de Westpoint. Naast wandelen kun je hier ook lekker fietsen.

Moerenburg 

Achter de Piushaven vind je het natuurgebied Moerenburg. Er vloeien riviertjes en je vindt er genoeg fiets- en wandelpaden. Eén van mijn favoriete horecazaakjes buiten de stad, Café Zomerlust, bevindt zich in dit gebied. Op hun terras is het in de zomer heerlijk vertoeven en tijdens de lockdown kun je er terecht voor een warm drankje to-go. Ook leuk: op dit moment is de gemeente een nieuwe uitkijktoren in Moerenburg aan het bouwen, die waarschijnlijk eind april klaar is.

Zeker in deze tijd is het fijn om even naar buiten te gaan, en bovendien ook heel goed voor! Zo werk je meteen een beetje aan je goede voornemens voor 2021! Heb je geen zin om eerst he-le-maal vanuit je studentenhuis naar één van deze mooie natuurgebieden te lopen? Spring dan lekker op de fiets of huur een scooter om naar het begin van je wandeling te komen. Veel plezier!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden