← Terug naar overzicht

HELP: studiekeuze maken tijdens corona

studiekeuze student

Dat de afgelopen 11 maanden pittig waren is een understatement. Maar wat als je klaar bent met de middelbare school, of met jouw mbo-studie, en je moet op zoek naar een vervolgopleiding? Een nieuwe studie uitzoeken gaat er in tijden van corona anders aan toe. Er worden geen fysieke open dagen georganiseerd, je kan geen sfeer proeven of verschillende proeflessen volgen. Kortom: een studiekeuze maken voor het studiejaar 2021-2022 is knap lastig. Toch moet de studiekeuze gemaakt worden, we geven je graag wat tips om dit makkelijker te maken!

Brainstormsessie met jezelf

Het klinkt gek, maar een brainstormsessie met jezelf kan je helpen. Dit kan je met pen en papier doen, maar je kan ook via WhatsApp een spraakmemo opnemen en deze naar jezelf versturen. Doe dit tijdens een wandeling en klets er maar op los! Stel jezelf vragen zoals hoe je je het afgelopen jaar hebt gevoeld. Misschien voelde jij je onrustig, omdat je van binnen weet dat je lekker gaat op deadlines, druk en ben je te creatief om de hele dag thuis te zitten. Het kan ook dat je je veel zorgen hebt gemaakt om jouw medemens. De vele ouderen die dag in, dag uit alleen thuis zijn, eenzame jongeren en kinderen die in een slecht milieu leven. Een echt gevoelsmens ben je dan. Je kunt veel leren van jouw emoties van het afgelopen jaar, dus duik in jouw eigen koppie!

How to: maak een WhatsApp-groep aan met twee vrienden, maar gooi ze er gelijk weer uit, dan heb je een WhatsApp-gesprek met jezelf :-)!

Bachelor Humanistiek

Ben jij zo'n type die zich verliest in gedachten over hoe de wereld zich kan verbeteren? Check dan eens de Bachelor Humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Je gaat aan de slag met interessante vraagstukken. Want is de overheid verantwoordelijk voor het klimaat? Vanaf welke leeftijd mag je zelf bepalen over euthanasie? Hoe bestrijd je structuele discriminatie. En hoe zit dat eigenlijk met die coronamaatregelen, is dat eigenlijk geen schending van mensenrechten? Met de Bachelor Humanistiek duik je diep maatschappelijke vraagstukken in en onderzoek jij o.a. onderliggende problemen die mensen ondervinden.

Meer informatie hierover? Check op de website van het UvH alles wat je wilt weten over deze bachelor!

Online open dagen

De fysieke open dagen gaan misschien niet meer door, maar alle hogescholen en uni's doen wel hun uiterste best om online open dagen te organiseren. Zo kun je je vaak inschrijven voor online proeflessen, kun je online aanschuiven bij sessies waar je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Heel interessant! En een bijkomend voordeel van de online activiteiten is dat je je kunt aanmelden voor hogescholen in alle uithoeken van het land, je hoeft dat hele eind immers niet te reizen. Zo kun je bij meerdere hogescholen een proefles volgen van dezelfde soort studie. Misschien kom je er dan achter dat de hogeschool aan de andere kant van het land beter bij je past dan de hogeschool om de hoek ;-).

Het belangrijkste bij het maken van de studiekeuze is dat je goed luistert naar jouw onderbuikgevoel. Jij bent immers degene die straks minimaal vier jaar aan de bak moet. We wensen je veel succes bij deze moeilijke keuze. Mocht je nog wat extra hulp kunnen gebruiken bij het maken van een studiekeuze? Check dan ons overzicht van studies!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden