← Terug naar overzicht

De beste studeerplekken van Tilburg

studeerplekken tilburg

We schreven al eerder een blog over de beste studeerplekjes van Tilburg, maar door de maatregelen rondom het coronavirus zijn deze helaas niet meer allemaal even toegankelijk. Daarom zijn we gaan speuren naar coronaproof plekken waar je alsnog super productief bezig kunt zijn dit collegejaar!

Slimme tip!

Om te beginnen heb ik eerder een tip dan een echte locatie voor je: namelijk om met je huisgenoten van kamer te wisselen als jullie gaan studeren. Dit werkt perfect als je in je eigen kamer snel afgeleid bent. Dat is best logisch: in je kamer slaap je, kijk je series en ontspan je ná het studeren. Dan is het fijn als je in een andere kamer in je eigen huis lekker productief bezig kunt zijn. Je hoeft er niet eens de deur voor uit!

LocHal

Thank God: de LocHal is weer open. Ook deze heerlijke studeerplek is een tijdje dicht geweest vanwege de lockdown, maar je kunt er nu weer (zonder reservering!) terecht om te studeren. Ik raak gewoon niet uitgepraat over deze fijne werkplek. Je kunt er niet alleen werken of studeren, maar ook heerlijk lunchen. En op een zonnige herfstdag kun je nog even wat extra vitamine D meepikken op het terras.

Lekker buiten de deur

Zelf ben ik erg fan van werken in koffietentjes. Misschien niet de beste optie wanneer je heel geconcentreerd moet blokken, maar het is een fijne afwisseling wanneer je bezig bent met iets minder intensieve taken. Stadscafé de Spaarbank is een aanrader, ook hier serveren ze lekkere lunchgerechten en koffie. Verder is café Buutvrij een goeie, deze creatieve plek heeft zelfs een speciale ruimte voor thuiswerkers en studenten. Ze serveren er ontbijt, lunch en diner én heerlijke koffie.

Tilburg University

Verder kun je als student aan de Universiteit van Tilburg ook weer op de campus terecht om te studeren. Hier dien je wel vooraf een plekje te reserveren. Studenten kunnen vooralsnog in de UB, het MLC en de Cube terecht.

Toch benieuwd naar de andere studeerplekken in Tilburg? Check wel van te voren of je daar nog kan komen studeren, want door de coronacrisis kan dit anders dan anders zijn!

Meer studentennieuws

studeren in de tuin
Kerstdiner
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden