← Terug naar overzicht

Tips: studentenkamer inrichten met een klein budget

studentenkamer

Het studentenleven is al duur genoeg: collegegeld, huur, verzekeringen, drankjes en kleding. Veel geld uitgeven aan de inrichting van jouw studentenkamer is zonde! Daarom geef ik je tips hoe je jouw studentenkamer kunt inrichten met een klein budget. Zo houd je meer over voor de leuke dingen tijdens je studententijd, want dat is veel belangrijker!

Tweedehands

De allerbeste tip: koop tweedehands spullen. Deze scoor je in een kringloopwinkel of op Marktplaats. Je kunt hier allerlei dingen vinden voor in je nieuwe kamer: een kast, bank, tafel, spiegel, etc. En dat allemaal voor een heel klein prijsje! Je moet er soms wel een klein beetje doorheen kunnen kijken, want sommige dingen hebben nog een likje verf nodig of een goede schoonmaakbeurt. Je kunt hier ook kijken voor een wasmachine, oven of magnetron. Even een doekje erdoorheen en er is niks mis mee!

Multifunctioneel

Je moet er maar net aan denken om op zoek te gaan naar multifunctionele meubels. Heb je al eens gedacht aan een bed met daaronder grote lades? Deze kan je volstoppen met kleding, handdoeken of andere spullen. Zonde om de ruimte onder je bed niet te gebruiken! Je kunt ook kiezen voor een slaapbank. Overdag kun je lekker chillen op de bank en deze in de avond omtoveren tot een heerlijk bedje. Een bed met lades en slaapbank schelen zowel veel ruimte in je kamer als veel geld. Win-win dus!

Zelf maken

Misschien ben je niet het meest handige persoon op de wereld, maar dat hoeft ook niet! Je kunt vast en zeker wel zelf bijvoorbeeld een tafel in elkaar flansen. Bind een paar lange planken aan elkaar en schroef hier een paar poten onder. Voilà: een supermooie en goedkope tafel en nog zelfgemaakt ook! Het voordeel van spullen zelf maken is dat je het helemaal naar eigen wens kan maken. Maak het van de kleuren en het materiaal die je zelf mooi vindt!

Raamdecoratie

Om je kamer helemaal af te maken heb je mooie raamdecoratie nodig! Raamdecoratie kun je best goedkoop vinden. Wat je tegenwoordig vaak ziet zijn jaloezieën. Dat zijn een soort horizontale luikjes. Handig hieraan is dat als je ze half dicht doet, jij nog wel naar buiten kunt kijken, maar voorbijgangers niet naar binnen. Voor een strakke look ga je voor goedkope houten jaloezieën op maat. Zo passen ze mooi in je raam en komt er geen kiertje licht meer langs de zijkant!

Nog geen kamer gevonden? Check dan ons kameroverzicht in Tilburg!

Meer studentennieuws

studeerplekken tilburg
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden