← Terug naar overzicht

Handige meubels voor in jouw studentenkamer

handige meubels studenten

Yes, je hebt een kamer gevonden! Nu kan jouw onvergetelijke studententijd beginnen! Om je helemaal thuis te voelen in jouw studentenkamer, richt je hem natuurlijk helemaal naar jouw smaak in. Misschien heb je al de leukste ideeën en een complete plattengrond getekend, maar weet je ook welke meubels mega handig zijn in jouw studentenkamer? Ik zet ze voor je op een rijtje!

Bed met opbergruimte

Dé uitvinding voor in studentenkamers, als je het mij vraagt. Zonde om de ruimte onder jouw bed niet te gebruiken, toch? Een bed met opbergruimte is de ideale oplossing voor een kleine studentenkamer. Maar ook in een grote kamer heb je plezier van de extra opbergruimte. Je kunt deze ruimte bijvoorbeeld gebruiken voor kleding, handdoeken en sportspullen. Of misschien kun je er juist veel spullen in kwijt die je niet vaak gebruikt, zoals winterjassen of een dekbed. Neem je vanaf je ouders een bed mee en zitten daar geen lades onder? Ga dan eens op zoek naar bakken voor onder je bed. Je hebt handige bakken met wieltjes die je zo onder je bed kunt schuiven.

Hoekbank

Met een beetje geluk is jouw kamer net groot genoeg om er een mooie bank in te zetten. In dit geval is het slim om te kiezen voor een hoekbank. Ideaal om met de beentjes omhoog te liggen voor de tv. En ook nog eens hartstikke handig als je een logee hebt, want op ene hoekbank slaap je vaak heerlijk. Als je geen zin hebt om te sjouwen of om de winkels af te struinen, dan kun je een hoekbank kopen online. Deze wordt tot over de voordeurdrempel bij jou bezorgd. Zelfs als je op de eerste of tweede etage woont!

Kast 

Het is slim om even goed na te denken over een kast. Je kunt natuurlijk gewoon een standaard kledingkast in een woonwinkel kopen, maar je kunt er ook iets creatiever in zijn en er meer uithalen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een kast maken. Klinkt misschien moeilijk, maar het is best makkelijk. Je hebt alleen wat planken en een boormachine nodig. Door zelf een kledingkast te maken, kun je hem zo groot maken als je zelf wil. Het is handig om hem zo hoog mogelijk te maken. Zo benut je de ruimte optimaal en je kunt meer spullen kwijt.

Planken

Niet echt een meubel, maar wel heel handig. Door planken aan de muur te hangen maak je jouw kamer niet alleen gezelliger, maar je kunt er ook veel spullen op kwijt. Denk aan boeken, plantjes en dozen vol met spullen. Staat hartstikke leuk en is superhandig.

Nog geen kamer kunnen vinden? Check dan snel de nieuwste kamers in Tilburg!

Meer studentennieuws

studie sleur
Tips geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden