← Terug naar overzicht

Bucketlist: dit moet je doen als nieuwe student in Tilburg!

woonkamer

Hoera! Je bent in de leukste studentenstad van Nederland komen wonen. Voor je (nieuwe) studie ben je verhuisd naar Tilburg, nu is het tijd om een hoop nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Om je op weg te helpen, hebben we deze blog geschreven met de hotspots die elke nieuwe inwoner gezien moet hebben. Een bucketlist voor de nieuwe Tilburgse student!

Vergeet je niet in te schrijven!

Voordat je begint met je tour door TilburgStudentenstad, is het handig om je eerst in te schrijven op je nieuwe adres. Het is niet alleen verplicht om je in te schrijven in de gemeente waar je woont, maar je krijgt ook nog eens een leuk welkomstpakket met kortingsbonnen en vouchers. Deze ontvang je vanzelf op je nieuwe adres!

Terrashoppen in het centrum

Tilburg heeft een mega gezellig centrum, waar zelfs in coronatijd genoeg leuke dingen georganiseerd worden. Bijvoorbeeld een silent disco bingo op de Korte Heuvel, georganiseerd door verschillende kroegen in deze bruisende uitgaansstraat. Wat wordt jouw stamcafé in het centrum? Check de blog met de leukste terrasjes van Tilburg als je hier meer over wil lezen.

Chillen in de Spoorzone

De Spoorzone is een hip gedeelte van de stad waar we niet over uitgepraat raken. De nieuwe gebouwen schieten de lucht in en aan het eind van het jaar vind je hier weer een hoop nieuwe hotspots. Voor nu kun je er al heerlijk eten bij Raw of Eve, en kun je lekker productief bezig zijn in de prachtige LocHal. Voor een uniek en mysterieus uitje kun je terecht bij Doloris Meta Maze.

Proef de lekkerste Tilburgse biertjes

We hebben een aantal toffe brouwerijen in de stad, waaronder Stadsbrouwerij 013 aan de Piushaven. Hier kun je een rondleiding volgen, een hoop heerlijke speciaal biertjes proeven en dat allemaal in de pittoreske haven van Tilburg. Geniet van de heerlijke nazomerzon op het terras of maak een boottochtje op het water. Naast de stadsbrouwerij worden er nog een hoop andere lekkere biertjes gebrouwen in Tilburg.

Meer studentennieuws

Tips geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden