← Terug naar overzicht

CBR examenroutes in Tilburg

rijbewijs

Wanneer je je theorie-examen hebt gehaald, kun je gaan afrijden. Dat is natuurlijk een superspannende dag, want dat rijbewijs kan straks van jou zijn! Zelf ben ik iemand die altijd wil weten wat je kan verwachten. Dan weet je precies waar je op moet letten tijdens het rijden. Als je in (de buurt van) Tilburg woont, moet je afrijden vanaf CBR examencentrum Berkel-Enschot. In deze blog geef ik je daarom mogelijke CBR examenroutes in Tilburg die vanuit Berkel-Enschot beginnen!

Schouwburgring in Tilburg

Dit is een van de gemene plekken waar ze je naar toe sturen als je afrijdt voor je rijbewijs. Op de Schouwburgring rijd je namelijk om het centrum heen en heb je een kruising waar vaak fouten gemaakt wordt. Wanneer je rechtdoor wilt richting de Bredaseweg (de weg richting de snelweg), moet je van rijstrook wisselen. Anders ga je dus rechtsaf op de Noordhoekring. De borden staan er natuurlijk wel, maar je rijdt in het centrum waardoor het enorm chaotisch om je heen is en je misschien niet goed kijkt. Opletten dus!

Van der Valk Hotel Tilburg

Een andere lastige weg is wanneer je de snelweg (A58) verlaat en dan terecht komt bij het Van der Valk Hotel en het Holland Casino. Per richting heb je twee rijstroken. Let dus goed op dat je op de goede rijstrook terechtkomt. Ze willen namelijk dat je de rechtse rijstrook gebruikt en dus niet op de linker weghelft eindigt. Doordat je met een hoge snelheid aan komt rijden, kun je het snel fout doen. Let dus goed op waar je naartoe rijdt. En vergeet niet goed te blijven kijken en per rijstrook op te schuiven. Doe dit niet in één keer, want dat brengt gevaarlijke situaties met zich mee.

Knooppunt De Baars Tilburg

Ook dit is weer een vervelende CBR examenroute in Tilburg. Wanneer je de snelweg verlaat, kom je op een knooppunt terecht waardoor je in Tilburg Noord komt. Hier komen enorm veel wegen uit verschillende richtingen bij elkaar. Aan jou om dus goed op te letten waar het verkeer allemaal vandaan komt. Het kan wat overweldigend zijn, maar blijf goed op de borden letten. Wanneer iets onduidelijk is, kun je altijd aan je examinator vragen welke kant je op moet.

Eikenbosch (wijk) in Berkel-Enschot

Wanneer je het CBR verlaat, is de kans groot dat je door de Eikenbosch wordt gestuurd. Je komt dan terecht op de Torenhoekstraat en in deze lange straat zijn veel verstopte wegen vanaf rechts. Het tempo ligt er laag (30 km/u), maar je moet goed blijven opletten en voorrang verlenen. Door de vele struiken en huizen is het soms lastig om te zien. Wees dus extra oplettend naar rechts!

En na het behalen van je rijbewijs, kan je eindelijk je eerste auto kopen! Maar waar moet je op letten?

Meer studentennieuws

Tips geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden