← Terug naar overzicht

Handige tips bij verhuizen

verhuisdoos hond

Ga jij binnenkort op kamers? Dan ga je een superleuke tijd tegemoet! Maar voordat je zorgeloos kan genieten van je eigen stekkie, moet je eerst nog even verhuizen. Verhuizen kan best wel stressvol zijn. Zeker als je er van tevoren niet goed over hebt nagedacht. Wij geven je daarom tips om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen!

1. Begin op tijd

De gouden tip blijft om ruim op tijd te beginnen met verhuizen. Dit voorkomt dat je alles binnen korte tijd moet doen en het overzicht verliest. Begin dus lekker op tijd, zodat je elke dag bijvoorbeeld een paar dozen kunt inpakken en eventueel ook al naar je nieuwe kamer kunt brengen. Door steeds een deel te verhuizen raak je ook minder snel gestrest!

2. Verhuisdozen inpakken

Dan de minst leuke klus: je verhuisdozen inpakken. Denk vooraf goed na over welke spullen handig zijn om bij elkaar in een doos te doen. Doe je bijvoorbeeld al je kleren door elkaar in de dozen of pak je het liever per categorie in, zodat je jassen allemaal in dezelfde doos zitten? Zorg er daarnaast voor dat je een handig systeem verzint om de dozen te markeren en je precies weet wat er in welke doos zit. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het op de dozen te schrijven, maar ook met gekleurde handwikkelfolie. Dit soort folie beschermt ook meteen je lading en als je voor elke categorie een andere kleur gebruikt, weet je bij het uitpakken direct wat er in de dozen zit!

3. Verven

Kan jouw toekomstige kamer wel een likje verf gebruiken? Dan is het verstandig om dit eerst te doen en daarna pas al je spullen te verhuizen. Zo voorkom je dat je spullen vies worden en hoef je niet van alles af te dekken. En als je gaat verven kan je er toch niet meteen slapen, dus het is helemaal niet erg om je spullen daarna pas naar je kamer te brengen!

4. Rijden maar

Is je kamer geverfd en zijn alle spullen ingepakt? Dan wordt het tijd om ze te vervoeren. Let er bij het vervoeren van de dozen op dat je geen fysieke klachten oploopt. Til bijvoorbeeld geen dozen die veel te zwaar zijn, maar vraag of iemand je helpt. Zorg er ook voor dat je de dozen op de juiste manier optilt. Dit doe je door vanuit je benen te tillen en goed door je knieën te gaan als je een doos pakt. Je doet dus eigenlijk een soort squat ;).

5. Dit moet je nog regelen

Als je spullen allemaal over zijn, kan je eindelijk beginnen met het inrichten van je kamer. Er zijn nog wel wat zaken die je moet regelen, zoals je adreswijziging. In onze blog Wat moet je regelen als je op kamers gaat? Lees je wat je allemaal precies moet regelen. Veel plezier op je nieuwe kamer!

Tip: ben je nog op zoek naar een kamer? Kijk dan ook eens bij ons kameraanbod in Tilburg!

Meer studentennieuws

studeerplekken tilburg
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden