← Terug naar overzicht

De lekkerste Tilburgse biertjes

Tilburgse biertjes

Naast de leukste kroegen, terrasjes en uitgaansgelegenheden heeft Tilburg ook nog eens een paar fantastische brouwerijen die de lekkerste speciaalbiertjes maken. Hieronder vind je een lijstje met een aantal aanraders, én de plek waar je deze kunt proeven. Een perfecte bucketlist voor deze zomer!

Trappers Weizen stadsbrouwerij 013

Aan de Piushaven ligt de sfeervolle Stadsbrouwerij 013. Naast de brouwerij vind je er ook een restaurant én de romantische Albatros, een boot inclusief heerlijk terras. Je proeft er de lekkerste biertjes, waaronder de Trappers Weizen, vernoemd naar het succesvolle Tilburgse ijshockeyteam. Je proeft tonen van tropisch fruit, banaan en kruidnagel. Een echt fris en doodrinkbaar biertje. Het perfecte biertje voor een zonnige dag aan de haven!

Tilburgse Heer stadsbrouwerij 013

Je kunt het bij de stadsbrouwerij natuurlijk niet bij maar één biertje laten. Daarom raden we zeker ook de Tilburgse Heer aan, die je op hetzelfde terras als de Trappers Weizen bestelt. Deze klassieke tripel heeft een kruidig aroma en een bitter randje. Dit is het wat zwaardere werk! Voor nog een hoop andere heerlijke biertjes, van Piuspils tot een IPA, ben je bij de stadsbrouwerij aan het juiste adres.

Witte G’ijt Kraftbier

Kraftbier bestaat alweer vijf jaar! Dit hippe merk brouwt bieren om ze vervolgens in de mooiste blikjes te verkopen. Je kunt dit lekkere witbier gewoon in hun webshop bestellen. Dit verfrissende biertje is heerlijk na een lange (werk)dag. Eigenlijk zijn de biertjes van kraftbier te leuk vormgegeven om ze niet gewoon allemáal een keertje te proeven.

Blotskòps Kraftbier

En als je dan toch al lekker bezig bent, is de Blotskòps een echte aanrader. Zoals ze zelf zeggen: als je voor het eerst blotskòps naar buiten kunt, weet je dat de lente begonnen is. Met dit lentebiertje vieren jij en je vrienden de zomer!

Lockdown Loc Brewery

Speciaal voor de corona lockdown brouwde Loc Brewery het Lockdown bier. Deze IPA drink je iedere zaterdag bij de Loc Taproom in de Spoorzone van 14:00 tot 17:00 uur op hun kleine maar fijne terrasje. In de popup shop koop je de lekkerste biertjes om thuis op te drinken. Je kunt er, nu de Coronamaatregels versoepeld zijn, ook weer terecht voor een interessante rondleiding met maximaal acht personen.

Wil je liever een online bierproeverij doen? Onze blogger Jan schreef eerder deze maand over de beste opties om een online bierproeverij te organiseren met vrienden of familie!

Meer studentennieuws

Tips geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden