← Terug naar overzicht

Zomervakantie in Tilburg ondanks coronacrisis

zomervakantie tilburg

Het coronavirus heeft voor veel mensen roet in het eten gegooid wat betreft een leuke zomervakantie. Reisjes naar de andere kant van de wereld kunnen niet doorgaan, festivals zijn afgelast. Het lijkt misschien alsof dit de saaiste zomer van je leven gaat worden. Maar niets is minder waar! Je hebt het geluk dat je in een van de leukste studentensteden in Nederland woont, die zich perfect loont voor de ultieme staycation. En ik heb een lijstje gemaakt met de leukste dingen om te doen zodat je alsnog een onvergetelijke vakantie hebt in eigen stad.

Kamperen op de stadscamping

Hoe leuk, je kunt kamperen middenin de stad in het Spoorpark! Zo voelt het toch nog een beetje alsof je op vakantie bent. En dat op steenworpafstand van je eigen studentenhuis, perfect voor mensen die normaalgesproken een beetje campingschuw zijn. Een kampeerplek kost je maar €8,- per nacht. Overdag kun je heerlijk genieten van de zon en af en toe afkoelen onder de fonteinen. ’s Avonds laat je gewoon lekker je lievelingspizza bezorgen in het park en speel je spelletjes tot je erbij neervalt. En als je luchtbed tóch niet zo lekker ligt, ben je zo weer thuis.

Chillen in de Piushaven

Voor mij is de Piushaven het toppunt van vakantie vieren in Tilburg. De rij terrasjes doen me denken aan een drukke boulevard op een zonnige vakantiebestemming. Je kunt er heerlijk lunchen op het terras van de Albatros, de boot van stadsbrouwerij 013. En dan móet je natuurlijk een aantal van hun speciaalbiertjes proeven. Daarna huur je een bootje of waterfiets waarmee je de hele middag ronddobbert in het water van de haven en sluit je af met een ijsje bij Porto (of bij één van deze andere fijne ijssalons). Heerlijk!

Zwemmen bij Experience Island

In de Piushaven mag je - officieel - niet zwemmen, maar je hebt op de hete zomerdagen natuurlijk wel wat afkoeling nodig. En die vind je dan weer bij Experience Island. Je moet er even voor fietsen, maar dan heb je ook wat. Voor maar 5 euro heb jij de hele dag toegang tot twee stranden. Natuurlijk kun je ook terecht bij de beachbar en de food corner voor wat lekkers om jouw zomerse dag helemaal compleet te maken.

Naar het stadsstrand op de Smariuskade

Dit is dus echt een primeur voor Tilburg in coronatijd. De organisatoren van Beachy komen dit jaar terug op de Smariuskade waar ze een gigantisch stadsstrand bouwen voor alle Tilburgers. Op steenworpafstand van het draaiende huis kun jij deze zomer toch nog dat festivalgevoel ervaren. Denk aan foodtrucks, een buitenbios en optredens van singer-songwriters. Volgens de organisatie vinden we hier deze zomer álles wat je kunt bedenken, zolang het maar volgens de coronarichtlijnen uitgevoerd kan worden.

Een terrasje pikken is natuurlijk altijd een goed plan in de zomer. Met wat aanpassingen, kun je dat deze vakantie nog steeds prima doen. Check onze terrastips in deze blog! 

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Tilburgse biertjes
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden