← Terug naar overzicht

Zomervakantie 2020: staycation in Tilburg!

Het is een rare tijd maar we moeten er het beste van maken. De zomervakantie staat ons al op te wachten. Maar hoe ga je in deze periode toch een vakantiegevoel creëren? Het is belangrijk dat je de 1,5 meter afstand blijft houden. In deze blog neem ik je mee naar de mooiste plekjes in Tilburg.

Zon, zee, strand in Tilburg

Naja zee... het is eerder een meer maar heeft wel een strand! Bij Experience Island Loon op Zand, is een gigantisch meer met stranden en het is omringd met bossen. De ideale plek om toch dat zon, zee, strandgevoel te krijgen. Voor €5,- kun je het mooie strand al betreden. Doordat er 50 hectare terrein is, kun je dus gemakkelijk de anderhalve meter afstand behouden. Nu nog wachten op lekker weer en dan kun je zo je strandlaken pakken en gaan met die banaan.

Picknicken in het Willeminapark

Als je niet zo van het zwemmen bent of gewoon liever wil chillen met je vrienden, is de ideale picknickplek in het Willeminapark. Een voordeel: je hoeft geen entree te betalen waardoor je dat geld aan meer eten kunt uitgeven. Koop bijvoorbeeld lekker tapashapjes, chips, frisdranken en stokbrood. Ik schreef eerder deze maand een blog over de perfecte borrelplank tijdens het thuisterrassen! Zo kun je je eigen terrasje nabootsen en genieten van de omgeving. Doordat het park groot is, kun je ook hier gemakkelijk anderhalve meter afstand houden van elkaar. Zoek een geschikt kleed waar je op kunt zitten, neem een muziekboxje mee en genieten maar!

Sportieve activiteit

Ga dan een fietsroute doen door Tilburg. Het klinkt misschien lame maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Zo zijn er verschillende websites die speciale fietsroutes in Tilburg hebben uitgestippeld. Via hun zoekmachine kun je ook nog instellen wat je graag wilt zien en hoeveel kilometer je wilt fietsen. Laat je verrassen door het mooie dat Tilburg en omstreken te bieden heeft. Wie weet vind je wel meerdere nieuw leuke plekken waar je kunt picknicken! Ook zou je deze routekaart kunnen gebruiken om te gaan skeeleren, rolschaatsen, skateboarden of steppen. Aangezien we al deze items teruggevonden hebben in de schuur van onze ouders, kunnen we er ook maar beter gebruik van maken. Plus je bent ook nog eens lekker in beweging! Je kunt ook altijd een toffe podcast beluisteren onderweg!

Meer studentennieuws

roze cadillac
zomerse recepten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden