← Terug naar overzicht

Zo hou je je studentenhuis in Tilburg schoon en opgeruimd

Je mag dan in een studentenhuis ini Tilburg wonen, het liefst leef je natuurlijk op een opgeruimde en schone plek. Bovendien zal je merken dat je in een opgeruimde omgeving een stuk productiever bent. Maar hoe zorg je ervoor dat je studentenhuis en kamer netjes wordt én blijft?

Studentenhuis in Tilburg

Veel studentenhuizen in Tilburg hanteren een schoonmaakrooster waarbij de schoonmaaktaken elke week gewisseld worden. Een voordeel hiervan is dat iedereen elke taak wel een keertje uit moet voeren. Maar de kans bestaat dat mensen hun taak overslaan, waardoor de volgende met dubbel zo veel troep opgescheept zit. Je kunt dus ook kiezen om iedereen één vaste taak te geven en hem/haar erop aan te spreken als die taak niet (op tijd) uitgevoerd wordt. Je kunt een sanctie verzinnen voor iemand die zijn/haar taak niet uitvoert, zoals een avondje koken voor alle huisgenoten.

Zet een timer om op te ruimen

Zet elke avond een timer van vijf, tien of vijftien minuten, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, om op te ruimen. Benut deze vijf minuten om bijvoorbeeld de afwas te doen, je vuile was op te rapen of je bureau op te ruimen. Je zult versteld staan van hoeveel je in deze korte tijd gedaan krijgt! 

Samen gaat 't sneller dan alleen

Schoonmaken en opruimen is leuker wanneer je het samen doet. Als jij en je huisgenoten een tijdstip kunnen vinden waarin je met z’n allen jullie studentenhuis in Tilburg schoon gaan maken is dat perfect. Zet een muziekje aan, verdeel de taken en je zult zien dat jullie huis binnen no-time weer helemaal schoon is.

Bedenk een creatieve sanctie

Zoals hierboven al werd genoemd, is het aan te raden om een sanctie te bedenken voor het geval iemand zijn taak niet (goed) uitvoert. Een ‘boete’ betalen is niet aan te raden: het is natuurlijk makkelijk om een klein bedrag te betalen om zo je schoonmaaktaak een week over te kunnen slaan. Denk eerder aan een avondje koken voor het hele huis, of de taak van iemand anders voor een week overnemen.

Woon je pas kort in een studentenhuis in Tilburg? Dit moet je regelen als je op kamers gaat in een studentenkamer! Er zijn genoeg studentenhuizen in Tilburg, dus als je maar goed zoekt vind je altijd een kamer in een leuk studentenhuis in Tilburg! Toch wat tips nodig? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden