← Terug naar overzicht

Zo organiseer je een geslaagde kijkavond

We hebben al een hoop geschreven over hoe je je kunt voorbereiden op een kijkavond. Maar vroeg of laat ben jij zelf diegene die een nieuwe huisgenoot gaat uitkiezen. Dat is niet altijd even makkelijk, daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat je een geslaagde kijkavond organiseert.

Wat voor huisgenoot zoek je?

Het is logisch dat je op zoek bent naar een gezellig persoon om je studentenhuis aan te vullen. Maar elk studentenhuis is anders: zijn jij en je huisgenoten echte kroegtijgers, fanatiekelingen in de sportschool of juist typische huismussen? Denk goed na over wat voor soort persoon jij in je huis wil laten intrekken en schets vooraf een soort profiel van de ideale huisgenoot. Zo zal het makkelijker zijn om te kiezen! Veel studenten zijn op zoek naar een kamer in Tilburg, dus de ideale huisgenoot zit er vast tussen!

Zorg dat je huis eruitziet zoals… altijd!

Jullie kiezen niet alleen een nieuwe huisgenoot, hij/zij kiest ook zijn/haar nieuwe huis. Natuurlijk is het netjes om ervoor te zorgen dat jullie huis er netjes en opgeruimd uitziet voor een kijkavond, maar als het normaal gesproken een zwijnenstal is, krijgen de genodigden geen reële indruk van het huis. “Wees jezelf” geldt dus ook voor jou, je huisgenoten en jullie huis!

Regel de versnaperingen

Zijn er veel mensen uitgenodigd voor jullie kijkavond? Dan kan het handig zijn om iedereen zelf iets te drinken mee te laten nemen. Geef dit dan duidelijk door aan de genodigden zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Verwachten jullie maar een klein groepje, dan kun je zelf wat biertjes inslaan.

Bedenk wat vragen

Een kijkavond kan behoorlijk druk en chaotisch worden, de kans is groot dat je een belangrijke vraag vergeet te stellen. Maak daarom vooraf een lijstje met een aantal vragen die je per se wil stellen. Vind je het belangrijk of iemand veel op stap gaat? Bij een vereniging zit? Houdt van samen eten? Hou dit lijstje bij de hand en voorkom dat je een belangrijke vraag vergeet te stellen.

Heel veel succes, maar vooral ook veel plezier tijdens de zoektocht naar een nieuwe huisgenoot!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden