← Terug naar overzicht

Must do: 48 uur in Tilburg!

48 uur in Tilburg

Bij een citytrip denk je vast aan een van de mooie bestemmingen die Europa te bieden heeft. Maar wie zegt dat je niet een weekendje kunt vertoeven in een van de gezelligste studentensteden van Nederland? Ben je aan het nadenken over in welke stad je volgend schooljaar wil gaan studeren, dan kun je deze weekendplanning volgen om in twee dagen te ontdekken wat Tilburg te bieden heeft. Woon je al in Tilburg, nodig je vrienden of familie eens uit voor een weekendje Tilburg. Met deze tips heb je zeker een geslaagd weekend!

Vrijdagavond in Tilburg

Het is weekend! En dat moet gevierd worden. Je begint met een vrijdagmiddagborrel bij Café Bolle. Je ziet meteen dat de dinerkaart er ook heerlijk uitziet en besluit voor het Film & Food arrangement te gaan. Na het eten wandel je op je gemak naar de Pathé bioscoop. Een rustige vrijdagavond zorgt ervoor dat jij en je reisgezelschap de volgende dag vroeg uit de veren kunnen.

Zaterdag in Tilburg

Zaterdagochtend sta je fris en fruitig klaar om Tilburg te ontdekken. Een snel en lekker ontbijtje scoor je bij Bagels en Beans, daarna is het tijd voor de eerste activiteit van de dag: een bezoek aan museum de Pont. Via het Wilhelminapark loop je naar de spoorzone. Er zijn genoeg lunchopties in dit bruisende gedeelte van het centrum. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de indrukwekkende LocHal. Als kers op de taart bezoek je Doloris, een doolhof met tientallen verschillende kamers. Voor het diner schuif je aan bij RAW, waar de industriële sfeer van de spoorzone doorsijpelt in de inrichting van het pand. Na zo’n lange dag plof je misschien wel het liefst meteen in je bed neer. Maar de dansgrage helft van je gezelschap kan tot in de late uurtjes terecht bij de silent disco van Café Philip

Zondag in Tilburg

Je slaapt je roes van gisteravond lekker uit, en hebt zin om uitgebreid te brunchen om helemaal van je kater af te komen. Dit doe je met een 12-uurtje van stadscafé de Spaarbank. Ideaal, want het Dwaalgebied staat vandaag op de planning. Het is tijd om te shoppen, en dat doe je niet in de drukke winkelstraten, maar in de eigenzinnige winkeltjes in het Dwaalgebied. Hier voel je de echte Tilburgse gezelligheid. Je koopt alvast een aandenken dat straks kan schitteren in jouw eigen Tilburgse studentenkamer. Je loopt tóch nog even naar de binnenstad om te shoppen bij de Zara, H&M of Primark. Om jouw Tilburgse avontuur af te sluiten ga je eten bij Don’s Noodle Shop.

Kom jij Tilburg een weekendje verkennen vanuit een andere stad? Of heb je al een studentenkamer, maar kunnen niet al je vrienden hier vertoeven? Slapen doe je dit weekend bij Hostel Roots, een prima plekje midden in het centrum. Ze hebben er zowel privé als gedeelde kamers voor elk budget. Liever iets traditioneler? Ook bij Het Wapen van Tilburg kun je slapen op een toplocatie recht tegenover het station.

Nog meer van Tilburg zien? Dit zijn de lokale geheimen en onontdekte parels van Tilburg!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden