← Terug naar overzicht

Nieuwe mensen leren kennen in Tilburg

Het kan best lastig zijn om een nieuw sociaal leven op te bouwen wanneer je gaat studeren. Misschien heb je al wat vrienden gemaakt op je studie of breng je tijd door met je huisgenoten. Maar er zijn nog andere manieren om in contact te komen met nieuwe mensen om zo je vrienden- en kennissenkring te vergroten in Tilburg!

Ga bij een sportvereniging

Er zijn 22 studentensportverenigingen aangesloten bij het Tilburg University sportscenter. Ben je niet zo’n fan van studentenverenigingen maar hou je er wel van om in team- of groepsverband te sporten? Dan is een sportvereniging een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen. Een sportvereniging is over het algemeen wat vrijblijvender dan een studentenvereniging waar de nadruk vaak op feestjes en uitgaan ligt. Ook buiten het sportscenter zijn er verenigingen waar je lid van kunt worden – denk aan voetbal- of dansverenigingen.

Zoek een bijbaan

In de eerste instantie zoek je natuurlijk een bijbaantje om geld te verdienen. Maar wanneer je in een groot en leuk team werkt, is dit ook de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen. Wie weet wordt je collega wel je nieuwe bestie!

Concerten bezoeken

Een andere manier om nieuwe mensen te ontmoeten is tijdens het bezoeken van een concert. Dit is een mooie oplossing wanneer jouw favoriete artiest komt optreden in 013, maar niemand hebt om ermee naar toe te gaan. Je kunt dan een oproep plaatsen op de Facebookpagina van het concert om mensen te vinden die ook in hun eentje gaan. Zo ontmoet je nieuwe mensen die fan zijn van dezelfde muziek. Wie weet ontstaat er wel een mooie vriendschap op deze manier!

Mutual Friends

Deze tip is misschien een beetje voor de hand liggend, maar de kans is groot dat jij het ook goed kunt vinden met de vrienden van je eigen vrienden. Je kunt bijvoorbeeld voorstellen om een avondje uit te gaan met je huidige vriendengroep, plus wat ‘aanhang’. Is je vriendenkring klein, dan kun je ook je huisgenootje meenemen. Op deze manier leer je in één keer een hoop nieuwe mensen kennen!

Wil je wat lekkers maken voor je nieuwe vrienden? Zo zet jij als Tilburgse student een lekkere maaltijd op tafel!

Meer studentennieuws

48 uur in Tilburg
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden