← Terug naar overzicht

Zo vier je de feestdagen in je studentenhuis!

De kans is groot dat je studentenhuis tijdens de feestdagen een beetje leegloopt: iedereen viert deze dagen natuurlijk graag met zijn of haar familie. Maar je huisgenoten zijn toch wel je home away from home, dus is het net zo fijn om tijdens de feestdagen iets te ondernemen om samen in de sfeer te komen. Ik heb een aantal manieren op een rijtje gezet zodat dat ultieme feestdagengevoel óók in jullie studentenhuis aanwezig is!

Kerstdiner

Niets omvat de sfeer van de feestdagen zo goed als lekker eten met een grote groep mensen. Het is daarom zeker een leuk idee om ook de aanhang van je huisgenoten uit te nodigen voor jullie kerstdiner. Verdeel het voor-, hoofd- en nagerecht over alle roomies en versier de kamer waar jullie gaan eten. Extra leuk: opper een black tie dresscode. Moet dit kerstdiner per se met kerst gehouden worden? Nee joh, zelfs in februari is dit nog een gezellig idee.

Winters huisuitje

De kerstvakantie is een twee weken lang excuus om weer eens een leuk huisuitje te organiseren voor jou en je huisgenoten. In Tilburg is er genoeg leuks te doen, zoals schaatsen bij de Ireen Wüst schaatsbaan, een ijshockeywedstrijd van de Trappers bezoeken of een kerstfilm zien bij de Pathé of Euroscoop. Daarna nog een hapje eten misschien bij een van de lekkerste vega restaurants van Tilburg?

Organiseer een nieuwjaarsborrel

(Bijna) elke student houdt wel van een goeie borrel. Je studie, studentenvereniging of sportclub organiseert er vast wel één, dus waarom ga je niet ook lekker nieuwjaarsborrelen met je huisgenoten? Je kunt thuis aan de slag gaan, of samen de stad induiken. Verschillende kroegen bieden op 1 januari en de dagen erna een gezellige nieuwjaarsborrel aan. Houd de sociale media-pagina’s van jouw stamkroeg de komende weken dus goed in de gaten!

Zet een kerstboom op

Behalve als jij een student bent met extreem groene vingers en de wilskracht om alle losse dennennaalden op te zuigen, zou ik voor een nepper gaan. Iets gebruiksvriendelijker, maar daarmee zeker niet minder sfeervol. Vraag meteen even rond bij familie en vrienden of ze nog oude (lees: lelijke) kerstballen en andere versieringen op zolder hebben opgeborgen. Mariah Cary aan, warme chocomel op tafel en versieren maar! Zo kom je met z’n allen in de kerstsfeer en is jullie huis meteen mooi versierd voor de kerstdagen.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden