← Terug naar overzicht

Je studentenhuis huisfeestjesproof maken doe je zo!

huisfeestje bier

Stel je hebt het voor elkaar gekregen om met je beste vrienden en vriendinnen een groot appartement te huren. Supergaaf én ook voor jullie vriendengroep, want vanaf nu worden de vetste feestjes bij jullie thuis gegeven. Maar voor het zover is is het handig om een paar voorbereidingen te treffen in jullie huis om ongelukken en hoge kosten te voorkomen.

Levensgevaarlijk die trap!

Zelfs als je broodnuchter bent verstap je je nog weleens op de trap waardoor je naar beneden valt. Niet chill, maar de schade valt mee. Totdat je superlam bent en je head first naar beneden lazert, dan piep je wel anders. Als er nog geen een hangt: hang een trapleuning op! Nu kan iedereen zich in ieder geval vastklampen aan de leuning als ze naar beneden lopen. Zijn ze toch zo dronken dat ze zich verstappen, is de kans groter dat ze halverwege de treden nog aan de trapleuning blijven hangen waardoor erger wordt voorkomen. 

Ruim breekbare zooi op

De welbekende tip: ruim je breekbare zooi op. Of beter nog: zet niks breekbaars neer, dan hoef je namelijk niets op te ruimen. Koop bij de IKEA je fotolijsten, want die hebben geen glas in het frame zitten maar gewoon een plastic velletje. Ook vazen, kunst en duur servies kun je beter achter slot en grendel zetten tijdens huisfeestjes. Naast breekbare zooi is het ook verstandig om bij het inrichten van je huis na te denken over wat je allemaal neer wilt zetten. Die goedkope, witte IKEA bank is misschien niet zo'n goed idee en een hoogpoligkleedje voor die witte bank is een nóg slechter idee. Houd het bij een donkere bank en geen kleed. Met een laminaatvloer haal je er de volgende ochtend even een dweiltje overheen en het probleem is opgelost. Met een kleed ben je eeuwig bezig met het schoonmaken. Conclusie: niet aan een kleed beginnen, dus.

Bier en snacks kopen

Een huisfeest is niet compleet zonder bier, wijn en snacks. Maar als jullie altijd de host zijn van de feestjes gaat het jullie een berg geld kosten. Wissel af tussen BYOB (Bring Your Own Beer) en jullie eigen drinks en snacks. Als je zelf bier wilt aanbieden doe je van te voren goed onderzoek naar bieraanbiedingen. Kom je een keer een topper van een aanbieding tegen, sla dan meer in dan je nodig hebt. Volgende week betaal je namelijk weer het dubbele van dit kratje. Toch zonde van je geld! 

En dan is het the day after... Je zal je ongetwijfeld belabberd voelen, je huis is een bende en iedereen ligt nog in coma. Dan heb je vast wat aan onze recepten: de beste anti-kater ontbijtjes!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden