← Terug naar overzicht

Tips voor een duurzaam Sinterklaasfeest

Je hebt een to-go beker aangeschaft voor je dagelijkse dosis koffie of thee en bent als de dood voor plastic waterflesjes. Je gooit heel netjes amper meer voedsel weg en shopt (voor een deel) tweedehands. Goed bezig, jij! Duurzaam leven is niet zo moeilijk als het soms lijkt. Maar met de feestdagen voor de deur kun je best wat moeilijkheden tegenkomen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, om zo duurzaam mogelijk een fijn sinterklaasfeest te vieren.

Zijn vier surprises écht nodig?

Je huisgenoten, je gezin, je schoonfamilie en je vriendengroep; soms lijkt het alsof je elk weekend van de maand december wel een suprise-avond in je agenda hebt staan. Iemand een cadeau geven is een hartstikke mooi gebaar. Maar ieder jaar een flauwekulcadeautje geven en ontvangen, dat toch weer in een of andere rommella belandt, is niet bepaald duurzaam. Is de surprise en het cadeau niet het middelpunt van jullie avond, vraag je dan af of je de commerciële kant van dit feest niet gewoon weg kan laten.

Geef tweedehands

En dan bedoelen we niet: plunder de halve kringloop de week voor sinterklaas. Hou je ogen het hele jaar door open in tweedehandswinkels. Zo vind je in het voorjaar misschien wel iets waar je moeder of zus helemaal blij van wordt en kun je het cadeau geven voor sinterklaas. Denk ook na of je zelf misschien nog iets in de kast hebt liggen waar je iemand anders blij mee kan maken. Je hoeft je echt niet te schamen als je een ‘afdankertje’ cadeau geeft aan iemand anders!

Geef een activiteit cadeau

Een ander duurzaam cadeau is om een activiteit te geven. Het leuke hieraan, is dat de ontvanger er ook een mooie herinnering aan overhoudt. Inspiratie nodig? Eerder schreef ik een blog met leuke activiteiten in Tilburg

Ga samen suprises knutselen

Sommige mensen kunnen niet wachten tot ze weer suprises in elkaar mogen knutselen, terwijl anderen blij zijn als ze ervan af zijn. Of je nu een knutselfanaat bent of niet, de benodigdheden moeten gekocht worden. Hoe geheim je suprise ook is, deel je lijm, papier, plakband en versiering met je huisgenoten of gezin. Zo voorkom je dat er de komende maanden vijf van elk zijn. Bonus: je bespaart ook nog eens geld!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden