← Terug naar overzicht

Open dagen in Tilburg op een rijtje

Het is weer zo ver. Rond deze maand word je gebombardeerd met open dagen van scholen. Dit doen ze om jou als studiezoekende leerling een handvat aan te bieden. Op zo'n open dag wordt vertelt wat deze studie zo leuk maakt en waarom jij naar deze school moet komen. In deze blog zet ik een aantal handige tips op een rijtje. 

Help ik weet nog steeds niet welke studie ik wil doen

Maak je geen zorgen, mei is nog lang niet in zicht. Nog tijd zat om een concrete beslissing te nemen. Maar om toch dat grijze gebied een beetje op te helderen kun je een aantal studiekeuzetesten maken. Doe dit vooral op verschillende websites zodat je haast alle mogelijke studies wel een keer voorbij hebt zien komen. Uit die testen gaat (hoogst waarschijnlijk) een bepaald patroon op doen. Zo kun je bijvoorbeeld opmaken dat je toch iets in een economische kant moet gaan zoeken omdat die testen dat als resultaat geven. Geen idee waar je die websites kunt vinden? Hier een klein rijtje met een aantal verschillende testen:

Let op! Staar je niet blind op een resultaat. Als jij het gevoel hebt dat die richting niet bij je past, moet je het vooral niet doen. Het is jouw toekomst uiteindelijk. 

Ik weet al op welke school ik wil gaan studeren 

Hartstikke fijn dat je dat al helemaal hebt uitgepluist! Dan is het alleen nog maar een kwestie van uitzoeken wanneer de open dagen worden gegeven. Scholen hebben dit vaak op de website vermeld staan. Mocht je het toch niet kunnen vinden, hierbij een klein lijstje met directe linken naar de goede pagina:

Een tip die ik je nog wil meegeven: bezoek vooral andere open dagen van andere studies. Mocht je je gedachten veranderen, heb je toch nog andere mogelijkheden gezien. Zie het als een soort back-up plan. Zo val je niet ineens in een groot gat wanneer je de studie die je dacht te willen doen, het toch niet helemaal is! 

Wat kan je verwachten van een open dag?

Een open dag is niets meer dan een middag of een avond waarin informatie over de studie wordt gegeven. Buitenom dat krijg je ook een rondleiding door het gebouw en spreekt er vaak een student van die studie de groep toe. Dit is het ideale moment om de vragen over jouw mogelijke studie te stellen. Het is de bedoeling dat jij inzicht krijgt over wat deze school jou kan bieden. Je wordt overspoeld met informatie dus het is belangrijk dat je je focust op wat jij belangrijk vindt. Schrijf desnoods op een papiertje of bij notities op je telefoon wat je vragen zijn en waar jij meer informatie over wil krijgen. Vaak krijg je een boekje of flyer mee waarin alles netjes beschreven staat. Mocht je dus dan iets gemist hebben, kun je het rustig daar in terug lezen. 

Als je in Tilburg komt studeren, dan is de kans groot dat je hier ook komt wonen. Lees daarom mijn eerdere blog: Hoe vind je een kamer in Tilburg!

Meer studentennieuws

inflatable donut
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden