← Terug naar overzicht

Zo word jij (alsnog) een productieve student!

Je bent inmiddels al even bezig als student en de gevreesde eerste tentamens van het collegejaar komen er langzaam aan. Je bent door al het feesten, nieuwe mensen leren kennen en je draai te vinden misschien niet de productiefste persoon geweest de afgelopen tijd. No worries! Het is lastig om een ritme te creëren als je net op kamers woont. Je bepaalt zelf hoe laat je uit bed komt en moet bovenop het studeren ook nog eens een hoop huishoudelijke taken uitvoeren. Gelukkig hebben wij een paar tips voor je, zodat je vanaf nu die productieve student kunt zijn die alle balletjes hooghoudt!

Maak to-do lijstjes

Je hebt deze tip vast eerder voorbij horen komen, maar op de middelbare school maakte je waarschijnlijk vooral to-do lijstjes met je leerstof en huiswerk erop. De gouden tip als het gaat om to-do lijstjes maken is om elke taak, groot of klein, op je lijstje te zetten. Zo voorkom je dat je dingen vergeet en bouw je structuur op. In een drukke periode kun je huishoudelijke dingetjes afwisselen met leerwerk, zo heb je wat afwisseling en kun je veel gedaan krijgen op een dag.

Probeer vroeg op te staan

Ik weet het, deze is lastig. Je deed natuurlijk een vreugdedansje toen je zag dat je schooldag pas begint om 11 uur in de ochtend. Dit is natuurlijk een uitkomst als je het de avond ervoor iets te laat hebt gemaakt in de kroeg, gelijk heb je! Maar probeer toch vroeg op te staan als je de avond ervoor netjes op tijd naar bed bent gegaan. Zo ontwikkel je het beste ritme en heb je waarschijnlijk ’s avonds meer tijd over om te relaxen.

Plan een weekmenu

Een van de meest frustrerende dingen is om voor jezelf te plannen wat je de hele week gaat eten. No more thuiskomen en aan tafel schuiven, maar zelf bedenken wát je gaat eten, welke boodschappen je moet doen en het ook nog eens zelf klaarmaken. Hoe spontaan je persoonlijkheid ook is, je doet jezelf echt een plezier als je (ongeveer) weet wat je komende week gaat eten. Zo kun je gerechten bedenken met dezelfde ingrediënten om verspilling te voorkomen en low-budget boodschappen te doen.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden