← Terug naar overzicht

Hoe vind je een kamer in Tilburg?

De scholen zijn weer begonnen en dat betekent ook dat (helaas) de vakantie weer voorbij is. Voor de meeste studenten betekent het ook dat ze (weer) op hun kamers gaan leven voor de komende schoolperiode. Maar hoe vind je eigenlijk zo’n kamer in een stad als Tilburg en hoe gaat dat in zijn werk? In deze blog ga ik beschrijven hoe ik aan mijn kamer ben gekomen. Inmiddels woon ik een jaar op kamers in Tilburg.

Facebook is jouw reddende engel

Er zijn tientalen misschien wel honderden verschillende websites die aanbieden om een kamer te zoeken voor jou wat vaak tegen betaling is. Als student zijnde wil je het liefst zo min mogelijk geld uitgeven maar toch een mooie én chille kamer hebben. Het is immers wel de plek waar je komende tijd rond hangt. Ik zag veel vrienden van mij altijd een Facebook-post in elkaar knutselen waarin ze zich presenteerde aan de wereld en lieten weten dat ze op zoek waren naar een kamer. Zodoende heb ik dat geniale idee gejat en kreeg ik de tip om is op deze Facebook-groep te kijken. In deze Facebook-groep worden tientallen kamers aangeboden.

Een kwestie van geluk

Natuurlijk ben je niet de enige met het geniale idee om rond te speuren op deze groep. Ik had zoiets van, ik reageer waar ik op kan reageren en hoop gekozen te worden om de kamer te mogen bekijken. Je krijgt te maken met een hospiteeravond. Zelf wist ik totaal niet wat je dan eigenlijk moet doen. Een hospiteeravond is een moment wanneer je je naar jouw mogelijke nieuwe kamer komt kijken. Daarnaast zijn jouw mogelijke toekomstige huisgenootjes ook aanwezig. Zij kijken wie het best in het huis past. Je bent niet alleen; andere begenadigden zijn ook aanwezig. Wees jezelf en dan kom je al een heel eind. Het is een kwestie van geluk. Als de kamer jou gegund is, krijg je hem. 

Mijn ervaring

Ik had het geluk dat ik na mijn tweede hospiteeravond al een eigen kamer in handen had. Het is een heel spannend iets omdat je wordt beoordeeld. Zelf voelde ik me daar heel onzeker bij. Je moet niet overdreven anders doen dan wat je normaal zou doen. Verder zou ik kijken naar een kamer van minimaal 12m2. Waarom? Kamers kleiner dan dit formaat worden erg krap. Je moet je voorstellen dat je alleen een bed, kleine kast en misschien met geluk nog een bureau. Je wilt natuurlijk ook nog wat ruimte hebben om te kunnen lopen. Zelf had ik echt geen benul van zulke afmetingen. Zelf heb ik een kamer van 14m2 en ben daar echt tevreden mee. Tenzij je natuurlijk niet veel geeft om een grote kamer en een klein budget hebt, is dat andere een prima optie!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden