← Terug naar overzicht

UIT week: dit wil je weten!

UIT Utrecht

Aanstaande week (12 t/m 16 augustus) vindt de bekende UIT week plaats in Utrecht. Dus ben jij een (aankomende) student en ga jij na de zomervakantie studeren in Utrecht, dan wil je deze week absoluut niet missen!

UIT week

De UIT week staat voor Utrechtse Introductie Tijd en tijdens deze week kunnen alle (aankomende) studenten terecht om hun nieuwe stad te leren kennen: Utrecht! De UIT week is voor alle studenten die gaan studeren aan de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, HKU, Tio, Marnix Academie, Thim van der Laan of de Universiteit voor Humanistiek. Wat misschien geruststellend is om te weten, is dat dit geen ontgroening is maar een algemene stadsintroductie zodat jij jouw nieuwe studentenstad goed leert kennen. 

Programma

Ook dit jaar zit de UIT weer bomvol geweldige activiteiten. Maandagochtend wordt er afgetrapt met de openingsshow waar duidelijk wordt wat er allemaal te doen is de komende dagen. De maandag wordt afgesloten met het openingsfeest bUITenaards! De rest van week begint het iedere dag zo rond 10.30 en begint het laatste evenement rond 21.00 tot een onbepaald tijdstip. Alle feestjes aan het einde van de dagen wil je echt niet missen, máár houd er wel rekening mee dat je de volgende dag weer redelijk fris en fruitig ergens moet zijn ;-)! Check het programma op de website van UIT of download de app. 

Regel je bijbaan

Op maandag tussen 12.00 en 17.30 kun je op het plein Mariaplaats terecht bij Actief Zorg om gelijk je flexibele bijbaantje veilig te stellen. Actief Zorg biedt studenten een flexibele bijbaan gedurende de hele studententijd. Het fijne hiervan is dat het een bijbaan met betekenis is én je kunt je eigen uren indelen. Actief Zorg weet dat jij student bent en daarom is het mogelijk om aan te geven wanneer je niet kunt werken in verband met bijvoorbeeld tentamens. In het weekend ben je vrij zodat je bij kunt komen van je lange week, studeren en kun je ook weer even bij paps en mams op bezoek. Heb je Actief Zorg maandag niet kunnen spreken, dan kun je ze dinsdag nog aan de mouw trekken bij de parade!

Wat doet Actief Zorg?

Actief Zorg is een thuiszorgorganisatie, wat voor jou inhoudt dat jij bij hulpbehoevende mensen thuis aan het werk gaat. Je gaat bij jou in de buurt bij hen op bezoek en helpt hen met de huishoudelijke verzorging van hun huis, maakt een gezellig praatje en drinkt een lekker kopje koffie of thee met ze. De mensen waar jij langs gaat waarderen je harde werk, maar kijken bovenal iedere week weer uit naar jouw bezoek. Met jouw bezoekje krijgen zij aanspraak en gezelligheid in huis! Je salaris is goed, ook als je nog onder het jeugdloon valt. Momenteel staan er veel hulpbehoevende mensen in Utrecht op de wachtlijst en dus kunnen ze jouw hulp heel goed gebruiken! Als je nog vragen hebt kun je die maandag stellen. En oja, als je langsgaat bij de stand van Actief Zorg en daar je naam en e-mailadres achterlaat maak jij kans op een fiets! Kun je gelijk op een mooie tweewieler jouw prachtige nieuwe studentenstad verkennen!

Om niet te vergeten

Het duurt niet lang meer voordat de UIT begint. Whoah, heb je er ook al zoveel zin in?! Om volgende week niets te missen, kun je de UIT week app downloaden voor Android en iOS. Ondanks dat het één gezellige boel gaat worden met veel alcohol, weinig gezond eten en te weinig slaap willen we je toch het volgende meegeven: Slaap genoeg, eet gezond, drink niet teveel! Anders haal je het einde van de week misschien niet eens en dat zou zonde zijn!

Heel veel plezier! 

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden