← Terug naar overzicht

TOP week: dit wil je weten!

TOP week Tilburg

Aanstaande week (19 t/m 23 augustus) vindt de bekende TOP week plaats in Tilburg. Dus ben jij een (aankomende) student en ga jij na de zomervakantie studeren in Tilburg, dan wil je deze week absoluut niet missen!

TOP week

De TOP week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die gaan studeren in Tilburg. Wat misschien geruststellend is om te weten, is dat dit geen ontgroening is maar een algemene stadsintroductie zodat jij jouw nieuwe studentenstad goed leert kennen. TOP week draait al 39 jaar mee en is het grootste studentenevenement van Tilburg.

Programma

Het programma van de TOP week is op zo'n manier ingedeeld, dat jij tijdens de aankomende vijf dagen kennis kunt maken met alle aspecten die Tilburg aan haar studenten te bieden heeft! De focus ligt op het leren kennen van je studiegenoten, je bezoekt alle activiteiten namelijk samen. Daarnaast leer je de stad op een leuke manier direct heel goed kennen als studentenstad en staat het levendige studentenleven centraal. De activiteiten variëren van een kroegentocht tot een Night at the Museum, doe je mee aan verschillende activiteiten die worden georganiseerd door studie-, sport- en studentenverenigingen. Ook krijg je een speciale Recharde Lunch in het groene Spoorpark, is er bij Willem II een buitenbioscoop, spring je in het zwembad van Stappegoor én maak je een Tilburgse TOP Cantus mee.

Regel je bijbaan

Op dinsdag kun je terecht bij Actief Zorg om gelijk je flexibele bijbaantje veilig te stellen. Actief Zorg biedt studenten een flexibele bijbaan gedurende de hele studententijd. Het fijne hiervan is dat het een bijbaan met betekenis is én je kunt je eigen uren indelen. Actief Zorg weet dat jij student bent en daarom is het mogelijk om aan te geven wanneer je niet kunt werken in verband met bijvoorbeeld tentamens. In het weekend ben je vrij zodat je bij kunt komen van je lange week, studeren en kun je ook weer even bij paps en mams op bezoek. Heb je Actief Zorg dinsdag niet kunnen spreken, dan kun je ze ook mailen of bellen

Wat doet Actief Zorg?

Actief Zorg is een thuiszorgorganisatie, wat voor jou inhoudt dat jij bij hulpbehoevende mensen thuis aan het werk gaat. Je gaat bij jou in de buurt bij hen op bezoek en helpt hen met de huishoudelijke verzorging van hun huis, maakt een gezellig praatje en drinkt een lekker kopje koffie of thee met ze. De mensen waar jij langs gaat waarderen je harde werk, maar kijken bovenal iedere week weer uit naar jouw bezoek. Met jouw bezoekje krijgen zij aanspraak en gezelligheid in huis! Je salaris is goed, ook als je nog onder het jeugdloon valt. Momenteel staan er veel hulpbehoevende mensen in Tilburg op de wachtlijst en dus kunnen ze jouw hulp heel goed gebruiken! Als je nog vragen hebt kun je die dinsdag stellen. En oja, als je langsgaat bij de stand van Actief Zorg en daar je naam en e-mailadres achterlaat maak jij kans op een fiets! Kun je gelijk op een mooie tweewieler jouw prachtige nieuwe studentenstad verkennen!

Om niet te vergeten

Het duurt niet lang meer voordat de TOP week begint. Whoah, heb je er ook al zoveel zin in?! Om volgende week niets te missen, kun je het programmaboekje downloaden. Ondanks dat het één gezellige boel gaat worden met veel alcohol, weinig gezond eten en te weinig slaap willen we je toch het volgende meegeven: Slaap genoeg, eet gezond, drink niet teveel! Anders haal je het einde van de week misschien niet eens en dat zou zonde zijn!

Heel veel plezier! 

Meer studentennieuws

zomervakantie tilburg
roze cadillac
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden