← Terug naar overzicht

De leukste wijken van Tilburg

Tilburg wijken

Ik hoor het je al zeggen. Waar moet je in godsnaam gaan wonen als student zijnde in Tilburg? Je komt vast tientallen posts tegen waar weer een super tof kamertje te huur staat. Met wat korte informatie over de dichtsbijzijnde supermarkten, stations en hoever het af ligt van een school of universiteit. Leuk hoor, maar enig idee waar je lekker terecht kunt? Niet dat je straks als jonge student in een wijk terecht komt waar allemaal mekkerende buren wonen. Dat een feestje uit den boze is. In deze blog ga ik je wat op weg helpen om een toffe buurt te vinden in Tilburg.

Spoorzone

De naam van de wijk zegt het al. Deze wijk is dicht te vinden bij Tilburg Centraal en dus de ideale plek om snel gebruik te maken van het openbaar vervoer. Maar de Spoorzone biedt meer; sinds een aantal maanden hebben wij een bibliotheek. Ideaal om daar te gaan leren wanneer je thuis geen motivatie hebt om te gaan leren. Ook hebben we het geliefde gebouw Deprez. Een ruimte dat speciaal gemaakt is voor studenten om te gaan leren, geheel gratis. Je kan dan ook altijd een maatje meenemen om samen te gaan leren.

Zand

Dit is een wijk die ongeveer 20 minuten fietsen van het centrum is maar door de Westermarkt, vergeet je dat er nog een centrum is. De Westermarkt heeft namelijk een eigen winkelcentrum waar verschillende winkels te vinden zijn. Kruidvat, Albert Heijn, Jumbo, Jamin, Bruna en nog vele andere winkels. Elke donderdag ochtend is er van 08:00-12:00 een markt waar je heel goedkoop fruit, groente en andere lekkernijen kunt krijgen. Het station Tilburg Universiteit is ook super dichtbij waardoor je snel je kunt verplaatsen en binnen 3 minuten op Tilburg Centraal bent.

Binnenstad (centrum)

Dit is dé ideale plek als student zijnde. Je kan dan letterlijk naar huis kruipen vanuit de kroeg want je woont toch op een steenworp afstand van het centrum. Buitenom alle winkels die te vinden zijn in het centrum, ben je ook heel dichtbij alle fastfoodtenten. Even een keer geen zin om te koken en is Thuisbezorgd een te dure optie? Stap je deur uit en sta binnen vijf minuten binnen bij je favoriete eettentje. Heb je toch nog even een korte wandeling gemaakt (en gezond bezig geweest!), nadat je jezelf volstopt met eten. 

Wandelbos

Toch niet zo van het drukke stadleven? Dan is de wijk Wandelbos de ideale oplossing voor jou. Dit is een rustige wijk waar ook een enorm groot bos zich bevindt. Word één met de natuur en ga tijdens je stressvolle periode lekker de bospaden bekennen. Het is immers goed om zuurstof in je op te nemen. Het ligt wel een eind van het centrum maar als je wat meer van de rust houdt, kun je hier ideaal wonen.

Weet je inmiddels waar in Tilburg je wilt wonen? Dan moet je nog een kamer vinden. Hier lees je van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op