← Terug naar overzicht

Sushi-lovers: Hier haal je de beste sushi in Tilburg

Afbeelding_sushi_tilburg

Wie houdt er niet van sushi? In juni van dit jaar vierde Internationale Sushi-dag haar tiende verjaardag. Men viert dit jaar wereldwijd zijn liefde voor nigiri’s, maki’s, handrolls en sashimi. En in Tilburg is iedereen van de wereld, dus laten we deze schone gelegenheid vieren met het genot dat sushi heet.

Volgens een lokale test onder Tilburgers zijn dit dé spots om sushi in de stad te halen. Deze namen haalden de top 11 (inclusief verrassende namen).

11. Jade

Duidelijk een van de populaire restaurants in de stad. Jade is een naam van jewelste als het om Aziatisch eten gaat en komt binnen op nummer 11. Door bezoekers geprezen om de veelzijdige kaart. Je dineer hier Japans, Thais, Chinees of allen tegelijk.

10. Royal Palace

Datzelfde gaat duidelijk op voor nummer 10, Royal Palace. De sushi is goed van kwaliteit, maar je dineert hier net zo gemakkelijk Thais, Indisch, Chinees en sashimi- en teppan yaki-gerechten.

9. Albert Heijn XL (versbereide sushi)

Hey, maar dat is geen restaurant. Een uiterst scherpe observatie, waarde student. Het betreft hier de versbereide sushi van de Albert Heijn XL. Er zijn zelfs stemmen die fluisteren dat dit de allerbeste sushi in town is. In de lokale test kwam de versbereide sushi van Albert Heijn binnen op nummer 9. Knap om zo hoog in een dergelijke ranglijst te komen, te midden van restaurants wiens core business sushi is.

Ps.  Het gaat om de versbereide sushi van de AH XL, niet de voorverpakte. Alhoewel ook laatstgenoemde sushi van degelijke kwaliteit is.

8. Traiteur Bram van Oursouw

Weer onverwacht? Goed, de traiteur is even een tikkeltje duurder dan de plakkerige sushi-aanbieding van je buurtsuper, maar dan heb je wel sushi van de bovenste plank(ton).

7. Enjoii

Enjoii scoort goed bij haar bezoekers! Reden genoeg voor een bezoek. Eens te meer, en dit heb ik zelf onlangs nog als heel prettig ervaren, omdat zij als een van de weinige all-you-can-eats een tijdlimiet hebben afgeschaft.

6. Sumo

Je treft een van Sumo’s sushi-vestigingen in hartje Tilburg. Sumo mag absoluut niet ontbreken in je carrière als sushiïst. Een all-you-can-eat van het eerste uur. Ook prima tempura en teppan yaki!

5. Sushi-To-Be

De subtop van de lokale test. Sushi-To-Be scoort uitstekend met een vijfde plek in de lijst van beste sushi-spots in Tilburg. En daar mogen ze best trots op zijn. Ze bestaan bovendien net twee jaar, maar liet al na een jaar het gros van de andere sushi-bezorgdiensten van Tilburg achter zich.

4. Mojo

Net boven Sushi-To-Be eindigt Mojo. Bekend om haar sushi en grill. Echt, maar dan ook echt lekker. Haar locatie is zeker een extra plusje voor Mojo, want met twee keer struikelen lig je al op de Korte Heuvel. Ideaal als je een drankje wil doen na het sushiën.

3. Asian Boulevard

Na lang klauteren, benaderen we hier de top van de ranglijst. En oh boy: dit wordt smullen. Op een fantastische derde plek treffen wij Asian Boulevard en vice versa. Asian Boulevard is in een korte periode verworden tot een begrip in de textielstad. De Boulevard laat zich kenmerken door de enorme hoeveelheid sushi die je kan proeven. Bovendien lijken de standaard maten van de sushi hier groter dan bij andere restaurants. Als je waar voor je geld zegt, zeg je Asian Boulevard.

2. Sushi Koi

Hoewel veel mensen Sushi Koi op nummer 1 verwachten, en dat ook zo leek te zijn gedurende het opmaken van de test, is zij net daaronder geëindigd. Maar let wel: je dineert hier zelf wel als een absolute nummer 1. Wat een smaak, wat een vloeiende bediening en wat een solide tent. Koi mag onder geen beding ontbreken op je shortlist. Wordt in de volksmond zelfs het beste sushi-restaurant buiten Azië genoemd. Daar kan geen ranglijst tegenop.

1. Shinzo

De top is steil, maar voilà: we zijn aangekomen bij de plek waarvan je wist dat ‘ie ging komen. Shinzo spant ditmaal de kroon en doet dat geheel in stijl. Consistent, kwaliteit, smaak. Mocht je nog niet eerder bij Shinzo zijn geweest, dan is nu het moment om te gaan. Ben je al wel eens bij Shinzo geweest? Dan is nu het moment om te gaan. Eerder door TheFork al uitgeroepen als het Tilburgse restaurant met de lekkerste sushi. Klasse.

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Tilburgse biertjes
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden