← Terug naar overzicht

Ontdek de beste Spaanse tapas bars en restaurants van Tilburg

afbeelding_Tilburg_tapas_restaurant_bars

Buenas dias, amigo/a! Ben jij ook een ontzettende liefhebber van tapas? Word jij warmer bij het horen vallen van de naam en kun je vervolgens niet meer ophouden over corazons, gitaarmuziek en Enrique Iglesiassss? Dan heb ik in het belang van zowel jou als je gesprekspartner een top-lijst voor jullie met restaurants en barretjes in Tilburg waar jij op date kan met tapas. Lieflijke stukjes Spanje die zachtjes smelten in je mond.

Cantabria!

Moeiteloos, elegant en zonder enige poespas; voordat iemand ook maar mama mia cantabria kon prevelen, was het zover. Een smakelijk geschenk met een hemelse nasmaak geschiedde. ‘Uno momento dado’, zou wijlen Johan Cruijff gezegd hebben.

En El Salvador Cruijff zou dat goed hebben gezien. Het mediterrane tapas kende in Nederland geen gelijke en had de wereld die ooit toebehoorde aan de suffige gezouten pinda’s en statige japanse mix. Sindsdien onmisbaar op onze gekoesterde terrassen en in onze rustieke barretjes. Wij wilden vanaf dat moment tapas bij ons bier!

Dish on the side met pit

De opmars van het sassy bijgerechtje is vergelijkbaar met die van sushi. Het paste perfect bij het idee dat de meeste mensen hebben van een hapje en een drankje. Het kwam dan ook niet uit de lucht vallen dat tapas zich binnen no time tot een populaire keuze op de menukaart ontpopte.

Mediterraans genieten doe je zo

Ben jij benieuwd naar tapas of ga je voor de zoveelste keer voor die lieflijke stukjes Zuid-Europa op je bord? Dan zijn dit een aantal bars en restaurants waar je helemaal goed zit voor tapas. Nosotros vamos!

La Cubanita

Bueno. Bij La Cubanita (prachtige naam overigens) eet je doordeweeks en op zondagen voor een zachte prijs à € 19,50 per persoon onbeperkt tapas. Op vrijdag en zaterdag komen daar 4 eurootjes per persoon bovenop. Nog steeds een uitstekende deal! La Cubanita doet haar naam qua menu en uitstraling eer aan. Je waant je in Midden- of Zuid-Amerika; het is dat het personeel Nederlands spreekt.

Je vindt La Cubanita aan de Telegraafstraat 1.

't Zusje

Kom je voor Bourgondisch? Goed. Je krijgt Bourgondisch! Gedurende een avond bij 't Zusje heb je een avond- en buikvullend programma, barstend van de tapas. Zelfs het dessert is... Je raadt het al.

Je vindt 't Zusje aan de Heuvel 5.

Bodegón La Cabana

Spaans zonder compromissen. Dat is Bodegón La Cabana. Daarom raad ik La Cabana ook ten zeerste aan. Het is meer dan alleen het menu; de hele ervaring is Spaans. En voor een sterke, memorabele ervaring is consistentie nodig. En consistent zijn ze. Uitgebreide tapas- en wijnkaart aanwezig.

Je vindt Bodegón La Cabana aan de Academielaan 73.

Tapas Bar Manana

Betreed Manana en je betreedt een Spaans tapasrestaurant dat van (oven)wanten weet. Van buiten naar binnen bezien alsof je een lokaal barretje in Sevilla binnenloopt. Vriendelijk personeel, rustieke surroundings en je kunt hier naast tapas ook de goede sfeer proeven.

Je vindt Manana aan de Zwaanstraat numéro 18.

Ibiza Tilburg

Wow! You're going to Ibiza. Back to the island? Ook wel. Dit tapasrestaurant is er terdege in geslaagd een mediterrane spirit te vangen binnen de muren met de markante houtstructuren en fonkelende toortsen aan de wand. Ibiza is oud-Spaans voor feesten tot je erbij neervalt. Projecteer die gedachte op tapas en wij ervaren acuut een piek in ons gelukshormoon.

Heuvelring 220 is waar ge zoekt en zult vinden.

Wedden (voor een avondje tapas) dat je nu zachtjes de Venga Boyz aan het neuriën bent?

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden