← Terug naar overzicht

Waar haal je de lekkerste schep-ijsjes in Tilburg?

afbeelding_ijssalons_ijsjes_schepijs_tilburg

De winter ligt inmiddels een tijdje achter ons en dat betekent dat we onze plannen voor het mooie weer uit de ijskast mogen halen. Denk jij net als wij bij lekker weer aan een vers ijsje scoren en flaneren door Tilburg? Dan hebben we speciaal voor jou een must read ijs-lijst opgesteld. En je raadt het al: dat ging niet over één nacht ijs.

Frozi Yogi

De frozen yoghurt trend veroverde al een tijdlang horden fans voordat de hype pas echt losbrak in Nederland. Inmiddels is frozen yoghurt lekker ingeburgerd in de volksmond. Bij Frozi Yogi tap je je eigen yoghurtijs en toppings. Er zijn toppings met vers fruit, koekjes en chocolade voor de liefhebbers.

IJstijd

Het spits is eraf en het ijs officieel gebroken. Nummer twee: IJstijd. Betreedt de wereld van 50 tinten schepijs. Zoveel keuze heb je hier. En zolang het kwik 18 graden aantikt, is IJstijd geopend van 2 tot 8. Re-laxed.

Ice Rollas

Sinds september 2017 vind je Ice Rollas in de Nieuwlandstraat van Tilburg. Voorheen kon je ze enkel vinden door de website te checken; Ice Rollas reed destijds nog met een mobiele food truck rond. Dat doen ze overigens nog steeds, maar nu vind je hun wel heel bijzonder gevormde schepijs ook in het centrum.

Grand Cafetaria de IJsspecialist

Iets verder uit het centrum vind je eveneens heerlijk schepijs: bij de IJsspecialist Gedurende de warme maanden van het jaar is De IJsspecialist in de Reeshof een drukbezochte spot. Voor het lekkerste schepijs hoef je dus niet per se in het centrum te zijn. Warme zomerdag? Je scoort net zo makkelijk een heerlijk ijsje bij De IJsspecialist om vervolgens over de Heyhoef te flaneren.

Vittorio Perzisch IJs

Maar ben je wel in het centrum en vlakbij de Piushaven, dan heb je aan deze een speciale. Mensen: Perzisch ijs. We kennen vrijwel allemaal de Italianen met hun typische ijs, maar wat dacht je van Perzisch? IJskoud en exotisch. Uniek in die zin, dat Vittorio praktisch gezien een geïmproviseerde woonkamer met heerlijk schepijs runt. Bij mooi weer strijkt Vittorio neer ter hoogte van de Piushaven. Daar kleedt hij de boel aan met traditionele tapijten, zitplaatsen en onderlinge gesprekken tussen gasten. Mooi weer, Piushaven, ga het ervaren!

IJssalon Intermezzo

We hebben niet per se het lekkerste voor het laatst bewaard, maar waarschijnlijk wel de bekendste: IJssalon Intermezzo. Vandaar. Midden in het centrum, tegenover de Interpolis, op de Heuvel. Met andere woorden: je moet wel erg je best doen om hier níet een keer binnen te lopen. Al is het per ongeluk.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op