← Terug naar overzicht

Citytour in het gezellige Tilburg

Als je een stedentrip wilt gaan maken, denk je al snel aan het buitenland. Waarom? Nederland heeft zoveel te bieden. Zo hebben we natuurlijk het prachtige pareltje genaamd Tilburg! Dan kun je denken dat het niet zoveel voorstelt maar dan heb je het mis. Tilburg heeft enorm veel te bieden. In deze blog ga ik de mooiste, bijzonderste, leukste en meest boeiende gedeeltes van Tilburg belichten. Zeker dat je dan gelijk je spullen pakt om naar Tilburg te gaan!

Musea

In Tilburg zijn er verschillende soorten musea te vinden. Laten we beginnen met museum De pont. Dit museum heeft allerlei verschillende moderne kunstwerken hangen, een aanrader voor de kunstliefhebber. Ook heeft Tilburg een textiel museum. Krijg bijvoorbeeld tijdens je rondleiding uitleg van oude werknemers in de textielindustrie. Super interessant als je geschiedenis boeiend vindt! Tilburg heeft ook een natuurmuseum. Het natuurmuseum Brabant biedt onder andere een natuuronderzoek, een ontdekkingstocht en mammoet sluipen in de IJstijd. Het blijft dus niet alleen bij kijken maar ook ondernemen!

Het pareltje van Tilburg

Waarschijnlijk ben je er al van op de hoogte maar één van de mooiste dingen die Tilburg te bieden heeft is toch echt wel de Efteling! De Efteling is een pretpark waar je je fantasie kunt verwerkelijken. Van het Sprookjesbos tot allerlei verschillende achtbanen en andere attracties. Verdwaal jij in je fantasie in de droomvlucht of ga je toch voor een wild ritje in de Python? Misschien kom je wel Pardoes tegen terwijl je rond slentert in het pretpark en kun je een leuk kiekje schieten om op je Instagram te plaatsen.

Dieren!

In Tilburg kunnen we niet genoeg krijgen van dieren. Zo hebben wij verschillende dierentuinen. Ooit gehoord van de Beekse Bergen? Vast wel. Wist je dat ze een échte safaritocht aanbieden waar je tussen wilde dieren kunt komen? Dat je in de auto zit en langs een kudde nijlpaarden rijdt. Wie wil dat nou niet? Als je niet zo weg bent van een enorm dierenpark, ga dan voor dierentuin De Oliemeulen. Zo kun je een roofvogelshow bezichtigen, hoe tof is dat?

Dorstig

Na al die bezienswaardigheden heb je natuurlijk wel wat dorst gekregen. Wist je dat Tilburg een eigen drankje heeft? Deze wordt ook hier geproduceerd. Het drankje het Schrobbelèr, misschien heb je er wel is wat over gehoord. Dit is een heerlijk kruidenlikeur. Je kunt de distilleerderij bezoeken en kennis maken met het verhaal dat achter het drankje zit.

Meer studentennieuws

48 uur in Tilburg
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden