← Terug naar overzicht

De lekkerste bbq-recepten voor deze lente

Het kwik in de thermostaat stijgt, pollen vliegen door de lucht en je mag je dikke winterjas langzaam verruilen voor een luchtigere variant. Kortom, het wordt weer lente! En wat is er nou heerlijker dan lekker buiten eten zodra het wat langer licht is? Met deze overheerlijke recepten ben je alvast goed voorbereid als het binnenkort weer barbecue-weer is.

Frisse Bruschetta

Je hebt nodig:
2 tomaten p.p.
1 witte ui
2 a 3 teentjes knoflook
Basilicum
Italiaanse kruidenmix
(Olijf)olie
Stokbrood/ciabatta
Zout en peper

Snij de tomaten in blokjes en bestrooi deze met zout. Snipper de ui, hak de basilicum fijn en pers of snij de knoflook in kleine stukjes. Voeg deze bij de tomaten. Doe er per 2 tomaten een eetlepel olie en flink wat Italiaanse kruiden bij. Mix alles goed door elkaar. Grill de stukjes stokbrood kort op de barbecue en garneer ze met de bruschettamix. Deze smaakt het lekkerst als je hem de dag van tevoren maakt en alles een nachtje laat intrekken. De mix is ook lekker in een salade!

Pittige Ui-salade 

Je hebt nodig:
1 rode ui
1 witte ui
1 lente ui
1 sjalot
1/2e prei 
(Olijf)olie 
Peper en zout

Snipper alle uien en snijd de prei fijn. Mix alles met een eetlepel olie en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Vervolgens kun je deze ui-salade toevoegen aan een simpele groene salade, of je kunt er geroosterde stukjes stokbrood mee garneren. 

Bbq-ribs

Je hebt nodig:
Spareribs
Bbq-saus naar keuze
2 eetlepels ketjap

Kook de spareribs in een pan met water en ketjap tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen. Smeer ze daarna in met bbq-saus. Het handigste is om ze in een plastic zak te doen en te schudden tot ze helemaal bedekt zijn met de saus. Leg ze vervolgens op de barbecue tot ze warm sticky zijn.

Knoflookscampi’s

Je hebt nodig:
(Zonnebloem)olie
Sambal
Knoflook
Ui
Scampi’s

Maak een marinade van de olie, sambal, knoflook en ui. Voeg de scampi’s hieraan toe en laat ze een nachtje in de koelkast marineren. Rijg de scampi’s aan stokjes en grill ze twee minuten per kant op een hete barbecue. Je kunt deze scampi’s ook in een hete wok roerbakken.

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden