← Terug naar overzicht

Wees sterker dan je psychische overmacht

Veel jongeren kampen met psychische problemen. Wees dus niet bang dat je de enige bent die problemen ervaart als: angst, depressiviteit, stress en/of prikkelbaar. Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat 10,9 procent van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar zich psychisch ongezond voelen. Helaas is uitkomen voor je psychische problemen nog een enorm taboe. Maar alsjeblieft, ga ervoor en zoek de hulp die je nodig hebt. In deze blog geef ik je tips waar je terecht kan wanneer het allemaal niet meer lekker loopt. Schaam je niet, wees sterker dan je psychische overmacht!

Op school

Op zowel basisonderwijs, middelbare en studies kun je overal wel ergens terecht. Begin met het aanspreken van je leraar of iemand die je vertrouwd op school. Meestal word je dan doorverwezen naar een decaan/ondersteuningspersoon en helpen zij je verder. Denk je dat je de enige bent die met zoiets naar een docent gaat? Dan heb je het mis. Er zijn vele personen voor jou gegaan die ook hulp hebben gezocht.

Je huisarts

Voordat je bij een psycholoog terecht kan moet je eerst langs je huisarts. Dit kan zowel met als zonder je ouders. Als je je het je ouders niet wilt vertellen, hoef je niet bang te zijn dat je huisarts alsnog je ouders inlicht. Huisartsen en andere vertrouwenspersonen hebben geheimhoudingsplicht. Dat houdt dus in dat ze dit verhaal wat jij deelt met niemand anders kunnen delen. Als je dus bij je huisarts bent geweest, word je doorverwezen naar een praktijkondersteuner. Is een soort psycholoog vanuit de huisartsenpraktijk zelf. Pas wanneer dat ook niet helpt komt de volgende stap: naar een psycholoog.

Psychologen in Tilburg

Gelukkig zijn er genoeg praktijken waar je terecht kunt voor een psycholoog. Als je een bepaalde voorkeur hebt aan een behandelaar (man of vrouw) kun je dat aangeven. Zo ook waar je behandeld zou willen worden. Ik som hieronder een lijstje op met verschillende psychologen zodat je is een kijkje kunt nemen. Ook zet ik de website erbij zodat je rechtstreeks kan kijken.

• Praktijk Psychodidact

www.psycholoogtilburg.nl

• Praktijk voor Psychologie Tilburg

https://www.adviesenhulp.com/

• Mentaal Beter

https://www.mentaalbeter.nl/Items/nl-NL/Praktijken/Algemeen/Mentaal-beter-Tilburg

• Silver Psychology

https://www.silverpsychologie.nl/

• Jacqueline Klaver

https://jklaver.nl/

• Perspectief Tilburg

https://www.perspectief.net/

• Indigo

www.indigo.nl

Ga door en geef niet op

Dit is een kort motiverend berichtje voor als je op het punt staat om het met andere te delen. Jouw gedachtes zijn NIET raar, jij bent NIET raar. Het is een enorme stap als je dit kunt en ik weet zeker dat iedereen om je heen trots op je zal zijn. Niet alleen anderen, maar ook jijzelf. Misschien zie je dat niet direct in maar geloof mij, je zult je beter voelen. Jij kan dit. En als vandaag niet die dag is om deze stap te ondernemen, is dat niet erg. Laat je alleen niet meeslepen door je ziekte, vecht er tegen. Hoe moe je ook bent. Je kunt dit, ik weet het zeker. Geef niet op. Pak je laatste kracht bij elkaar en ga er voor. Maak jezelf weer een sterker persoon. Jij kunt deze strijd winnen.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op