← Terug naar overzicht

5x dit herken je als je journalistiek studeert in Tilburg

Overweeg jij het om volgend schooljaar journalistiek te studeren? Of ben je gewoon benieuwd hoe het is om deze studie te volgen? Deze 5 dingen herkent iedere journalistiekstudent!

Je bent binnen no-time van je “belangst” af

Maar liefst 38 procent van jongeren tussen de 18 en 30 jaar ervaren telefoonangst. Als je journalistiek gaat studeren weet je zeker dat je hier al snel geen last meer van hebt. Wel is het aan te raden om je telefoonabonnement op al die belletjes naar potentiele bronnen aan te passen.

Je reist heel Nederland door

Van het zuidelijkste puntje van Limburg, tot Den Haag en Amsterdam. Je zult alle hoeken van ons land te zien krijgen tijdens je studie journalistiek. Terwijl je vrienden in de collegebanken zitten cross jij met de trein van A naar B. Wedden dat jij ultiem van je studenten-ov gebruik zal maken tijdens je opleiding?

Je ontmoet de gekste, leukste, vreemdste en aardigste mensen

Tijdens de studie ontmoet je super veel verschillende mensen. Dat kan mega leuk zijn, zoals wanneer je een gezellig gesprek hebt en uitgenodigd wordt voor een kop koffie. Óf het haalt het bloed onder je nagels vandaan wanneer je weer met een norse klantenservicemedewerker aan de telefoon hangt.

De FHJ-introductieweek = herinneringen voor het leven

In Tilburg kun je je prima amuseren tijdens de TOPweek, maar het IC kamp van de Fontys Hogeschool Journalistiek is nog 100x leuker. Je brengt een week door met je toekomstige studiegenoten en leert zo iedereen meteen hartstikke goed kennen. Gooi daar een boel leuke activiteiten en een paar liter bier bij en je hebt een week die je nooit meer gaat vergeten!

De zin “dus later zien we jou op het journaal?” ga je nog vaak horen

“Dus jij gaat later het nieuws presenteren?” of “Jij wordt zeker de nieuwe Floortje Dessing/Matthijs van Nieuwkerk/Eva Jinek?” Niet alleen vrienden en familieleden, ook vreemden waaraan je je net voorstelt kunnen er wat van. Beleefd lach je dan maar gewoon, ook al is het de 26e keer dat je die vraag te horen krijgt.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op