← Terug naar overzicht

Waarom je per direct op kamers moet

Wanneer je bijvoorbeeld uit Zeeland komt, zoals ik, zijn de meeste studies best ver van huis. Dus kom je al snel met de vraag te zitten, zal ik op kamers gaan? Want wees eerlijk, elke dag heen en weer reizen met het openbaar vervoer is enorm vermoeiend. Zeker als je meer dan een uur in een trein of bus zit. Deze tips zijn natuurlijk altijd handig als aankomend student maar ook als je al student bent. Ik snap dat je enorm veel twijfels hebt, want geloof me, ik heb het ook allemaal beleefd. Daarom ga ik, als officiële studente, jou juist nu overtuigen waarom je op kamers moet.

Uitslapen

Ja ja, deze luxe is een van de voordelen die je ondergaat als student die op kamers woont. Waarom? Simpel, als je lang moet reizen, dan moet je altijd vroeg je bed uit. Natuurlijk om bijvoorbeeld de trein te halen op tijd, maar je wilt er natuurlijk ook nog een beetje toonbaar uitzien. Dan komt het er dus op neer dat je vaak tijd opoffert om er en goed uit te zien. Wanneer je op kamers woont in die stad zelf waar jou studie is, kun je langer slapen. Je hoeft geen rekening meer te houden met treintijden, hoe lekker is dat?

Studentenleven

Natuurlijk is dit ook een reden waarom je op jezelf moet gaan wonen. Hierdoor leer je het studentenleven kennen. Zo maak je bijvoorbeeld mee hoe een donderdagavond is. Misschien in eerste opzicht niet zo bijzonder omdat het een doordeweekse dag is, maar niets is minder waar. Dit is de avond waarin de student de tijd van zijn leven beleefd. Samen met vrienden gezellig ergens wat drinken en daarna stappen. Maar stappen is niet het enige wat erbij komt kijken; want ook een heel huishouden moet je zelf gaan organiseren. Denk aan kleren wassen, de afwas, stofzuigen, koken, boodschappen doen en het afval weggooien. Het klinkt allemaal enorm veel en saai maar je leert wel zelfstandig te worden wat goed voor je is. Het is natuurlijk wel is zwaar wanneer je een lange schooldag erop hebt zitten, maar het geeft toch uiteindelijk een voldaan gevoel wanneer je kamer weer blinkt.

Verkennen

Buitenom school kun je natuurlijk ook de stad verkennen waar je gaat wonen. In mijn geval is dat dan Tilburg. Toen ik nog in Zeeland woonde, kwam ik ook echt niet verder dan die provincie. Moet je voorstellen dat er geen Primark, Starbucks, Hudsons Bay en ga zo maar door in je omgeving is. Buitenom de winkels heb ik ook hele andere nieuwe dingen ontdekt in Tilburg. De bevolking hier is enorm aardig, er hangt hier een totaal andere mentaliteit dan die ik gewend was in Zeeland. Parken zijn hier ook enorm gezellig en in vele aantallen aanwezig. Je leert gewoon nieuwe dingen kennen en ziet nieuwe dingen wat superinteressant is als je altijd maar hetzelfde gewend bent. Stiekem neem ik die zachte g en andere uitspraken al over. Je kan haast zeggen dat ik een Brabander in opleiding ben en stiekem vind ik dat enorm leuk!

 

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Afbeelding_sushi_tilburg
Abonneren op