← Terug naar overzicht

Spots in Tilburg waar je eet voor minder dan 10 euro

Laten we wel wezen: we houden vrijwel allemaal van lekker eten, toch? En het smaakt allemaal nog veel lekkerder als het naderhand niet zo'n au doet in je portemonnee. Maar gelukkig hebben jij en ik Tilburg. En in Tilburg eet je gewoon heerlijk buiten de deur voor 10 euro of minder. Dus guess what? Zoek niet verder, lijstjes zoals deze zijn er niet voor niets. Gebruik ze!

De Burgerij

Eet zoals de gegoede stand van weleer bij De Burgerij. Speciaal voor lijstjesmensen zoals wij geniet je hier van een Bourgondische stamppot inclusief gehaktbal voor €9,95. En als je het besluit thuis op te eten ben je zelfs nog goedkoper uit. Top!

Dwars Hotdogbar

Oh, oh, oh: wat zijn hotdogs een uitvinding. The gift that just keeps on giving. Dwars Hotdogbar kijkt verder dan de geliefde standaard hotdog. Voor minder dan een tientje kan je kiezen uit een hele selectie hotdogs, met alles erop en eraan. Men neme de hotdog met Schrobbeler stroop (ja, je hoort het goed), spek, kaas, ui en zoete frietjes en wat rekent men af? 8 hele euro's. Wat? Dat is een heerlijke hotdog op een bedje van verfijnde cultuur.

Happy Italy

Mag natuurlijk nooit ontbreken op een lijstje zoals deze. Happy Italy is voor de studenten onder ons toch iets van een zege gebleken. Wat eet je hier chill voor weinig geld! Pizza's en pasta's voor minder dan €10, soms zelfs minder dan €7. Waaah!

Vapiano

Next up is Vapiano. Je merkt het, we zijn op de Vespa en gaan nu de Latijnse namen af. En met reden! Op de Heuvelring, nabij de McDonalds, vind je Vapiano en wat een plek. Pizza en pasta vind je hier eenvoudig onder de €10. En het is allerminst een goed bewaard geheim dat de risotto hier heerlijk smaakt. Voor de risotto ben je eveneens minder dan €10 kwijt. Het wordt allemaal lekker vers klaargemaakt waar je bijstaat. Rustige ambiance, goede keuken, top tent!

Fish & Nuts

Een schotel met een vis als calamaris, salade, friet en saus naar keuze voor minder dan €8 is een absolute aanrader in mijn boek. Fish & Nuts biedt nog meer visschotels aan voor vergelijkbare prijzen. Het is sowieso verstandig om regelmatig vis te eten, aangezien het een goede aanvulling is op ons dagelijkse dieet. Het is bijvoorbeeld rijk aan omega-3-vetten.

Yammie in Tilburg

Een bruggetje van gezonde omega-3-vetten naar Yammie in Tilburg is zo geslagen. Het eten bij Yammie is - jawel - jammie, maar ook bewust en gezond. Healthy food to go luidt de lijfspreuk en dat is precies wat Yammie waarmaakt. Ga bij Yammie gerust voor de Japanse en Italiaanse dishes of de carpaccio salade met truffelmayonaise. Als je nu bestelt bij Yammie krijg je voldoende korting voor een heerlijk hoofdgerecht onder een tientje.

Faja Lobi

En voor wie van exotisch eten zoals Japans houdt, doe ik nog een duit ter waarde van (niet geheel ontoevallig ) €10 in het zakje. Voor liefhebbers en liefhebbers in spe van de Surinaamse keuken: meet Faja Lobi. Dit is een echte must-try! Voor minder dan €10 euro eet je simpelweg heerlijk, met nasi kip en roti in een glansrol.

The Talk

Dagelijks serveert men hier de zogeheten DagHap. Schuif gezellig aan, ga er goed voor zitten en zeg: dag hap! Voor minder dan €7 ben jij al eigenaar van een DagHap. Hoe studentenvriendelijk is dat? De dagelijkse daghappen vind je onder andere op de website van The Talk.

Bruin Kaffee

Stijlvolle spot, in een vernieuwd jasje, maar ademt nog altijd historie. Ook hier serveren ze elke week een hap die luistert naar de naam Stadshap. Voor een lieflijke €7,50 eet je hier een prima warme maaltijd voor tussen de middag of als lekkere bodem na een dag hard werken!

Trattoria Farci

Vanwege hun topacties rondom pizza's en pasta's kon ik je deze simpelweg niet onthouden. Elke dinsdag is het Pasta & Basta-dag: alle pasta's voor €8,95. En bij Trattoria Farci heeft men pasta for days! Maar hou vol, het beste komt nog. Want elke woensdag is het Pizza Pazza (leuke alliteratie op een side note) en dat betekent het volgende. Elke pizza voor slechts €5! Dat betekent dat jij voor dat tientje gewoon 2 pizza's meeneemt! In deze wetenschap weet ik wel wat ik doe vanaf nu. Ik sla vanaf nu elke woensdag pizza in voor de rest van de week. Wie doet mee?!

Meer studentennieuws

Borrelplank
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden