← Terug naar overzicht

De leukste wijken voor Tilburgse studenten

Je gaat verhuizen naar Tilburg! Maar in welke wijk woon je nu het fijnst? Wij zetten de voordelen van een aantal leuke wijken in Tilburg op een rijtje.

De Korvel

Vind jij het fijn om alle voorzieningen lekker dichtbij te hebben? Dan is deze wijk erg geschikt voor jou. Voor een student in deze wijk liggen veel buitenlandse eettentjes, nachtwinkels, een Albert Heijn en een Nettorama op loopafstand. Handig als je graag zo min mogelijk moeite stopt in je avondmaaltijd. Niet gek dus dat er veel studentenhuizen gevestigd zijn in deze wijk! Ook woon je tussen het centrum en Stappegoor, waar veel studiegebouwen en sportgelegenheden gevestigd zijn, in!

Het Dwaalgebied

Iedereen die van hippe winkeltjes en cafeetjes houdt zit in het Dwaalgebied helemaal goed. Sommige mensen zien Tilburg als de ‘lelijke’ textielstad maar in deze wijk geldt dat totaal niet! In het Dwaalgebied kun je vooral heerlijk rondstruinen en op elke hoek wel een lekker kopje koffie drinken. Mugs and muffins is daar een van! Je vindt er allerlei leuke zaakjes, van creatieve decorwinkeltjes tot knusse restaurantjes, zonder dat je naar de drukke binnenstad hoeft te gaan.

Spoorzone

Deze wijk is aan het groeien en heeft al een aantal hippe hotspots om te ontdekken. De nieuwe bibliotheek LocHal bijvoorbeeld, is onlangs geopend in de Spoorzone. Ook kun je heerlijk eten bij Raw en worden er bij cultuurfabriek Hall of Fame geregeld leuke evenementen georganiseerd. Nog een voordeel: voor een student is er natuurlijk niets handiger dan dichtbij het station wonen.

Wilhelminapark

Helaas zijn maar weinig studentenhuizen voorzien van een tuin, dus is het heerlijk om dichtbij het Wilhelminapark te wonen als student. In de zomer kun je lekker zonnebaden of picknicken. Met een aantal supermarkten in de buurt is het appeltje eitje om op een zonnig dag wat vrienden op te trommelen voor een drankje in het park. In de druilerige wintermaanden ziet het er juist weer magisch mooi uit wanneer Tilburg besneeuwd is.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

aankomende student
Abonneren op