← Terug naar overzicht

Toffe dingen doen voor weinig geld in vakantie

Onze geliefde studentenstad telt zeker 29.000 studenten. Bovendien staat Tilburg in de top 10 van beste studentensteden van Nederland (jeej!). Wij weten natuurlijk allen waarom: Tilburg is misschien je tweede thuis, maar voelt al vrij snel als je eerste thuis. En als je thuis bent, besteed je graag tijd aan fijne dingen.

Zo ook de komende carnavalsvakantie (of krokusvakantie in andere delen des lands). Mogelijk heb je heel je agenda al volgeplempt met carnaval. Heb je na carnaval nog tijd (en een brein) over, dan zijn dit een aantal ideeen voor jouw verdiende ontspanning en plezier tegen een bescheiden prijsje.

Bioscoopavond op maandag of dinsdag

De bioscopen in Tilburg geven op maandagen of dinsdagen altijd bizarre kortingen vergeleken bij de rest van de week. Dit geldt onder andere voor de Euroscoop (slechts € 6,50 op maandag) en Pathe (slechts € 5,- op dinsdag). Van deze korting kan je vrijwel iedere week profiteren. Vaste prik in de agenda-waardig lijkt mij!

De Oliemeulen - het vreemdste dierenpark van Nederland

Deze suggestie is een vreemde eend in de bijt. De Oliemeulen geldt als het vreemdste dierenpark van Nederland. Voor een bescheiden € 12,- open je de deur naar een wereld vol krokodillen, vliegende honden, slangen en tarantula's. Je kan zowel de slangen als tarantula's over je hand laten kruipen. In de exotische tuinen vind je onder meer luipaarden, papegaaien, enorme roofvogels en apen.

Pool-avond

Er zijn een aantal plekken waar je een heerlijk avondje pool speelt tegen elkaar of andere aanwezigen en waar ook veel jongeren iets drinken. Voor een paar euro speel je al meerdere potjes pool, inclusief keus en ballen. Hotspots voor een avondje pool met andere studenten zijn onder andere Saints Poolcenter en Poolcentrum 4Friends.

I*ESN Tilburg bar - Carpe Noctem

Een meeting point voor de internationale studenten van Tilburg. I*ESN is een student association die allerlei activiteiten organiseert voor alle internationale en nationale studenten in Tilburg. Wat mij betreft een absolute aanrader als hang out. Je doet voor een paar euro's al meerdere drankjes, plus heel veel internationale studenten en interessante gesprekken. Win-win.

Middag schaatsen & apres skibar style genieten

In de Ireen Wüst Ijsbaan schaats je tijdens de carnavals- en krokusvakantie een heerlijk eind weg tegen een bescheiden tariefje. Tijdens de vakantie heb je voor ongeveer 10 euro je entree en een paar schaatsen te pakken en kan je los in het prachtige complex dat vernoemd is naar onze nationale schaatsheldin. En een dagje lekker schaatsen, dat sluit je (natuurlijk) af met een hapje en een drankje (of drie) in de lokale apres skibar.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

TOP week Tilburg
acer chromebook
Abonneren op