← Terug naar overzicht

De studenten hotspots van Tilburg ontdekken

Ben je nieuw in de Bourgondische studentenstad Tilburg en wil je de stad graag iets beter leren kennen? Ontdek hier de highlights en hotspots die je als student absoluut niet mag missen.

Door het hele land weten we: voor een echte Bourgondische ervaring moet je natuurlijk in het Zuiden van ons land zijn. En Tilburg is 'the gift that keeps on giving'. Niet alleen rijpt zij met de jaren, ook ontwikkelt zij zich in een mooi tempo van textielstad tot een zuidelijke, markante stad met een fijn en veelzijdig karakter.

Zo is de stad de laatste jaren uitgegroeid tot een place to be voor de foodies of food lovers onder ons - om maar wat te noemen. Sfeervolle en trendy restaurants en cafés zijn écht upcoming.

Ook de Spoorzone maakt stukje bij beetje haar prestige waar en ook hier opent men de ene na de andere hippe hotspot. En daar houden wij studenten wel van! Van de Spoorzone tot de sfeervolle en vernieuwde Piushaven. Jij bent straks niet meer weg te slaan uit Tilburg!

Spoorzone

De Spoorzone begon als prestigieus project van de gemeente en het geheel krijgt steeds meer gestalte. Vernieuwend is het zeker. De Spoorzone geeft het gezicht van Tilburg al vrij snel na haar intrede een nieuw elan. Top hotspots voor studenten?

Raw is er zeker één van. Op deze spot kan je terecht voor een hapje, drankje, biertje, simpelweg om te chillen met vrienden of studenten en Raw is daarnaast een prima restaurant. Bij Raw ga je dus ook nog eens lekker uit eten.

Een andere hotspot-waardige spot is zonder twijfel Club Smederij. Eén van de nieuwste clubs van Tilburg die perfect past in het idee van de Spoorzone. Het woord op de Tilburgse straat is dat Club Smederij momenteel de vetste feesten geeft.

De Heuvelstraat

Een absoluut ijkpunt in ons geliefde Tilburg is - natuurlijk  - de Heuvelstraat. Hier ga je jezelf als student nog héél regelmatig terugvinden. De Heuvelstraat heeft zo'n beetje alles, maar is vooral dé winkelstraat van Tilburg. Hier unleash je jouw shopping beast.

Hier zijn vrijwel alle denkbare winkels gevestigd. Aangevuld met prachtige oud-Nederlandse panden en sfeervolle zaken zoals boetiekjes en Indische toko's.

De Heuvelstraat is een lange straat met verschillende uitlopers. De Heuvelstraat zelf loopt uit tot aan de Korte Heuvel. En dat brengt ons bij de volgende studenten hotspot.

De Korte Heuvel

De Korte Heuvel - misschien wel hét gezicht van het Tilburgse uitgaansleven, hoewel de smaken in Tilburg talrijk zijn en sterk verschillen. Niet iedereen beschouwt de Korte Heuvel als het uitgaansgebied van Tilburg. Desondanks komen studenten maar al te graag in deze kroegenbuurt. Als je zin hebt om uit te gaan is de Korte Heuvel ideaal - zowel doordeweeks als in het weekend zijn de Brabantse nachten hier opvallend lang. Bovendien grenst de kroegenbuurt aan een zeer bekend poppodium in Nederland, en dat brengt ons bij...

Poppodium 013

013 is een begrip in Nederland en ligt - vanaf de Heuvelstraat bezien - schuin achter de Korte Heuvel. Als student móet je hier minimaal eens een feest bijwonen. 013 is natuurlijk de plek waar artiesten enorm vette feesten, concerten en optredens geven. Ook events zoals Nieuwjaar verkoopt 013 gemakkelijk uit. En met reden!

Tuinstraat (buurt)

De Tuinstraat is een markante straat in het centrum van Tilburg. De Tuinstraat maakt deel uit van een pittoreske buurt. Zij ligt iets voor de Heuvelstraat, vanaf het Centraal Station bezien. De Tuinstraat belichaamt - samen met een nabijgelegen straten zoals de Telegraafstraat - het oude maar stijlvolle centrum van Tilburg.

De gebouwen, straten en bijbehorende sfeer zijn simpelweg prachtig, fotogeniek, innemend en nemen je even terug naar de tijd van toen. Zo dacht ook Guus Meeuwis, die zich tot voor kort had gevestigd in deze buurt. Namens ons allen: prima smaak, Guus!

De Tuinstraat maakt eveneens onderdeel uit van het dwaalgebied en is één van de meest historische hotspots van de stad.

Piushaven

Tenslotte is de Piushaven een absolute must voor jou als student. Deze hotspot is sinds een paar jaar actief vernieuwd, resulterend in een vernieuwde Piushaven die het zuidelijke karakter van de stad extra aanzet.

Kom hier alleen al voor de haven, de boten en het rustgevende water. Niet in de laatste plaats heb je hier allerlei restaurants, cafés en terrasjes die direct grenzen aan datzelfde water. De haven tilt chillen naar een ander niveau. En bij professioneel chillen hoort natuurlijk lekker eten. Zoek en gij vindt. Tapas, sushi restaurants, Latijnse restaurants, you name it.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

afbeelding_ijssalons_ijsjes_schepijs_tilburg
Abonneren op