← Terug naar overzicht

Open dagen in 2018 van hogescholen en universiteiten in Tilburg

De komende maanden staan weer in het teken van de open dagen van hogescholen en universiteiten van Tilburg. Interessant voor zowel huidige als aanstaande studenten! Dit is een overzicht van de komende ronde aan open dagen in Tilburg.

Tilburg University open dag bacheloropleidingen

De eerstvolgende open dag van de bacheloropleidingen van de Universiteit van Tilburg valt 16 februari 2019. Op deze dag kan je kennis maken met de vele nationale in internationale bacheloropleidingen. Met de mogelijkheden tot deelname aan informatiesessies over de opleidingen en thema’s van de universiteit en deelname-mogelijkheid aan proefcollege is deze open dag absoluut de moeite waard. Proef de sfeer op de campus en schroom niet vragen te stellen aan docenten, studenten en studieadviseurs.

Op het gebied van bacheloropleidingen biedt Tilburg University 23 nationale bacheloropleidingen, 14 internationale bacheloropleidingen en 5 universitaire lerarenopleidingen.

Lees meer over de programma's en mogelijkheden van de Tilburg University's open dag bacheloropeidingen.

Tilburg University open dag masteropleidingen

Op zaterdag 17 november opent de Universiteit van Tilburg haar deuren voor bezoekers die meer willen weten over haar scala aan masterprogramma’s en research masters. De optimale kans om de sfeer van de campus te proeven! Bovendien zijn er masterstudenten, docenten en studieadviseurs aanwezig die al je vragen graag beantwoorden. Daarnaast kan je onder andere een Campus Tour volgen met een huidige student, waarbij je een dag als Tilburg University student ervaart.

Tilburg University biedt meer dan 80 masteropleidingen en masterprogramma’s aan. Daarnaast biedt zij 50 premasters. Dankzij premasters is het voor Hbo-studenten mogelijk om in 1,5 jaar een universitaire mastertitel te behalen. Bovendien is zij verkozen tot beste algemene universiteit van Nederland op basis van de algehele studenttevredenheid in de Nationale Studenten Enquête 2018.

Waar?
17 november 2018

Wanneer?
On Campus te Warandelaan 2

What time?
10:00 uur

Lees meer over de programma's en mogelijkheden van de Tilburg University's open dag masteropeidingen.

Open dag van ROC Tilburg

Op 25 november zijn alle (aanstaande) Mbo-studenten van harte welkom om de sfeer te komen proeven bij het ROC in Tilburg. Vrienden en familie zijn uiteraard ook welkom bij de open dagen van ROC Tilburg. Je haalt eenvoudig en makkelijke en gratis e-ticket voor de open dag in Tilburg op 25 november 2018.

Ga je het niet redden om de open dag van 25 november te halen? In januari volgt wederom een open dag bij ROC Tilburg. Die open dag valt op  24 janauri 2019, van 18:00 uur tot 21:00 uur.

Wanneer?
25 november 2018

Waar?
Stappegoorweg 183
Kasteeldreef 122
Wandelboslaan 28
Professor Gimbrèrelaan 9
Gershwinstraat 10

What time?
11:00 uur tot 15:00 uur

Bestellen van e-tickets voor de open dagen van ROC in Tilburg en het lezen van meer informatie over de programma's doe je via via deze link.

Open dag van Fontys Economische Hogeschool Tilburg

De open dagen van Fontys staan helemaal in teken van het matchen van jouw interesses, talenten en achtergrond met een studie die jou aanspreekt. In het kader hiervan biedt Fontys een groot aantal studiekeuzeactiviteiten. Om die reden zijn open dagen zijn altijd goed verzorgd, maar je kan ook moeiteloos deelnemen aan proefstuderen bij Fontys en meerdere dagen meelopen met een huidige Fontys-student.

Centraal staat het proeven van de sfeer, presentaties die je inzicht verschaffen en het ontmoeten van docenten. De docenten staan open voor elke vraag, zodat jij zo snel mogelijk weet welke opleiding bij jou past. Fontys helpt je graag de juiste keuze voor jou te maken.

Kan je niet op 17 november? In januari houdt Fontys Tilburg wederom open dagen.

Wanneer?
17 november 2018

Waar?
Fontys Campus te Professor Goossenslaan 1

What time?
10:00 uur tot 16:00 uur

Lees hier meer over de open dagen van Fontys Hogescholen in Tilburg.

Open dag van Avans Hogeschool Tilburg

De studenten en docenten van Avans Hogeschool in Tilburg gaan graag met je in gesprek gedurende de open dag van 3 november. Zo willen je alles vertellen over het studeren op Avans, welke opleidingen je aanspreken en bovendien helpen ze je graag als je het nog niet helemaal weet. Raadzaam om langs te gaan dus! Ook als je al een behoorlijk idee hebt van wat je wil, is het slim om langs te komen. Het is altijd handig om het dubbel zeker te weten voor je je daadwerkelijk inschrijft. Avans biedt daar alle ruimte toe als zij haar deuren opent in de ochtend van 3 november. 

Wanneer?
3 november 2018

Waar?
Professor Cobbenhagenlaan 13

What time?
10:00 uur tot 16:00 uur

Lees hier alles over het uitgebreide programma van Avans' open dag.

Open dag van Helicon MBO in Tilburg

In de loop van de ochtend en middag van 18 november kan je kennismaken met Helicon MBO Tilburg. Naast open dagen verzorgt Helicon ook initiatieven zoals infoavonden, meeloopdagen en workshopmiddagen, zodat jij een zo'n compleet mogelijke indruk krijgt van het leven als MBO-student in Tilburg. 

Wanneer?
18 november 2018

Waar?
Spoorlaan 21J

What time?
11:00 uur tot 15:00 uur

Een overzicht van alle open dagen, meeloopdagen en workshopmiddagen die Helicon Tilburg verzorgt, vind je hier.

Studie- of studentenvereniging voor het complete studentenleven?

Ga je studeren en wil je je aan bij een studie- of studentenvereniging aansluiten om het uiterste uit je studententijd te halen? Het aanbod is enorm in Tilburg en iedereen (soms zelfs niet-studenten) kunnen terecht bij een vereniging. Benieuwd? Lees hier snel en eenvoudig het overzicht van handige tips en verenigingen voor alle studenten in Tilburg.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Tilburg Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

eindexamens voorbereiden
Abonneren op