U bent hier

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Tilburg? Waar kan je je laten testen op een SOA? Maar ook of je recht hebt op zorgtoeslag en hoe je het aanvraagt. Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Tilburg?

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan: deadlines vanuit de studie, veel sociale verplichtingen, werken naast je studie om überhaupt je studie te kunnen betalen en nooit eens rust, omdat je altijd in verbinding staat met al je vrienden via je telefoon....

Eerste hulp in Tilburg

Met spoed zorg nodig in Tilburg? Bekijk het overzicht van Eerste Hulp posten, nacht apotheken en spoed huisartsposten inclusief contactgegevens en locaties in Tilburg!

Soa testen Tilburg

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Tilburg nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?

Tandarts in Tilburg

Als je in Tilburg gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een tandarts? Waar let je op bij het zoeken naar een goede tandarts in Tilburg. De beste tips voor jou op een rijtje.

Huisartsen in Tilburg

Als je in Tilburg gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Tilburg te hebben. We verzamelden verschillende tips om een huisarts te zoeken. Hoe vind je een huisarts in Tilburg en mag je zomaar overstappen?

Zorgverzekering voor studenten

Zorgverzekering als student nodig? Wij waren benieuwd of er speciale zorgverzekeringen voor studenten zijn. Bestaat er zoiets als een zorgverzekering met studentenkorting? Wij stelden onze vragen aan een onafhankelijke expert.

Zorgverzekering regelen

Als je ouder bent dan 18, dan ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Verzekeringen zijn misschien niet boeiend en leuk om je in te verdiepen. Maar het kan je geld besparen.