Skip to main content

Zomervakantie in Tilburg ondanks coronacrisis

Het coronavirus heeft voor veel mensen roet in het eten gegooid wat betreft een leuke zomervakantie. Reisjes naar de andere kant van de wereld kunnen niet doorgaan, festivals zijn afgelast. Het lijkt misschien alsof dit de saaiste zomer van je leven gaat worden. Maar niets is minder waar! Je hebt het geluk dat je in een van de leukste studentensteden in Nederland woont, die zich perfect loont voor de ultieme staycation. En ik heb een lijstje gemaakt met de leukste dingen om te doen zodat je alsnog een onvergetelijke vakantie hebt in eigen stad.

Kamperen op de stadscamping

Hoe leuk, je kunt kamperen middenin de stad in het Spoorpark! Zo voelt het toch nog een beetje alsof je op vakantie bent. En dat op steenworpafstand van je eigen studentenhuis, perfect voor mensen die normaalgesproken een beetje campingschuw zijn. Een kampeerplek kost je maar €8,- per nacht. Overdag kun je heerlijk genieten van de zon en af en toe afkoelen onder de fonteinen. ’s Avonds laat je gewoon lekker je lievelingspizza bezorgen in het park en speel je spelletjes tot je erbij neervalt. En als je luchtbed tóch niet zo lekker ligt, ben je zo weer thuis.

Chillen in de Piushaven

Voor mij is de Piushaven het toppunt van vakantie vieren in Tilburg. De rij terrasjes doen me denken aan een drukke boulevard op een zonnige vakantiebestemming. Je kunt er heerlijk lunchen op het terras van de Albatros, de boot van stadsbrouwerij 013. En dan móet je natuurlijk een aantal van hun speciaalbiertjes proeven. Daarna huur je een bootje of waterfiets waarmee je de hele middag ronddobbert in het water van de haven en sluit je af met een ijsje bij Porto (of bij één van deze andere fijne ijssalons). Heerlijk!

Zwemmen bij Experience Island

In de Piushaven mag je - officieel - niet zwemmen, maar je hebt op de hete zomerdagen natuurlijk wel wat afkoeling nodig. En die vind je dan weer bij Experience Island. Je moet er even voor fietsen, maar dan heb je ook wat. Voor maar 5 euro heb jij de hele dag toegang tot twee stranden. Natuurlijk kun je ook terecht bij de beachbar en de food corner voor wat lekkers om jouw zomerse dag helemaal compleet te maken.

Naar het stadsstrand op de Smariuskade

Dit is dus echt een primeur voor Tilburg in coronatijd. De organisatoren van Beachy komen dit jaar terug op de Smariuskade waar ze een gigantisch stadsstrand bouwen voor alle Tilburgers. Op steenworpafstand van het draaiende huis kun jij deze zomer toch nog dat festivalgevoel ervaren. Denk aan foodtrucks, een buitenbios en optredens van singer-songwriters. Volgens de organisatie vinden we hier deze zomer álles wat je kunt bedenken, zolang het maar volgens de coronarichtlijnen uitgevoerd kan worden.

Een terrasje pikken is natuurlijk altijd een goed plan in de zomer. Met wat aanpassingen, kun je dat deze vakantie nog steeds prima doen. Check onze terrastips in deze blog! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Tilburg Studentenstad

Tilburg biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Tilburgse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Tilburg.

Studeren in Tilburg

Ga jij studeren in Tilburg? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Tilburg

Ga je in Tilburg studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Tilburg en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Tilburg

Er zijn heel veel redenen om in Tilburg te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste studentensteden van Brabant en er zijn heel veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Tilburg

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Tilburg Studentenstad.

Gezondheidszorg in Tilburg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Tilburg staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.